Στην κορυφή του βάθρου ο Zverev! (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 - 12:37

Μετά την πολύ σπουδαία νίκη του επί του Novak Djokovic, o Alexander Zverev ολοκλήρωσε αήττητος το Ολυμπιακό τουρνουά κερδίζοντας και τον Karen Khachanov, για να ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου!

Ο Alexander Zverev κυριάρχησε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, επικρατώντας του Karen Khachanov με 6-3, 6-1 και ολοκληρώνοντας αήττητος ένα τουρνουά στο οποίο ήταν αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης.

Ο 24χρονος Γερμανός απέκτησε τον έλεγχο από νωρίς στο ματς, χάρη στο break που τον έβαλε μπροστά με 3-1 και δεν τον έχασε ποτέ μέχρι το τέλος. Ένιωσε την απειλή του Khachanov στο 6ο game, όταν ήρθε αντιμέτωπος για πρώτη και μοναδική φορά στο ματς με break point, αλλά το έσβησε και έκανε το 4-2. Λίγο αργότερα έκανε κι άλλο break στο σερβίς του Ρώσου, για να κλείσει το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Zverev εκμεταλλεύτηκε και το momentum, "χτύπησε" κάθε αδυναμία του Khachanov και "έσπασε" 2 συνεχόμενες φορές το σερβίς του, για να προηγηθεί πολύ γρήγορα με 5-0. Στο μεταξύ το δικό του σερβίς δεν απειλήθηκε άμεσα και στο 7ο game "σφράγισε" την κατάκτηση του χρυσού, έπειτα από 1 ώρα και 19 λεπτά αγώνα.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη επιτυχία στην καριέρα του Zverev, μαζί με την κατάκτηση του ATP Finals το 2018, αλλά και την πορεία του μέχρι τον τελικό του US Open το 2020. Ο 24χρονος, έγινε ο πρώτος Γερμανός τενίστας που αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης στα μονά.

Highlight της εβδομάδας για τον "Sascha" ήταν σίγουρα η πολύ σπουδαία ανατροπή στον ημιτελικό της Παρασκευής ενάντια στον Novak Djokovic, από τον οποίο έχανε με σετ και break στο 1-6, 2-3, αλλά κατάφερε με μεγάλο τένις να τον "υποτάξει" και να του χαλάσει τα όνειρα για το μυθικό ρεκόρ του Golden Slam που κυνηγούσε ο Σέρβος.

Το χρυσό στο Τόκιο αποτελεί τον 3ο τίτλο του Zverev σε μια πολύ καλή χρονιά, μετά από το 500άρι του Ακαπούλκο και το Masters της Μαδρίτης. Ο Γερμανός έχει ακόμα παίξει στα προημιτελικά του Australian Open και στα ημιτελικά του Roland Garros το 2021. Συνολικά, αυτός ήταν ο 16ος τίτλος της καριέρας του (16-9).

Ο Khachanov πήρε το 2ο αργυρό μετάλλιο για τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή στο τουρνουά τένις και 3ο συνολικά. Το άλλο αργυρό και το ποιος θα πάρει το χρυσό θα καθοριστούν σε λίγη ώρα, στον τελικό του μικτού διπλού, όπου θα αναμετρηθούν δυο ρωσικές ομάδες, οι Elena Vesnina και Aslan Karatsev ενάντια στην Anastasia Pavlyuchenkova και στον Andrey Rublev.

Το χάλκινο μετάλλιο στο μονό ανδρών θυμίζουμε πως κέρδισε χθες ο Pablo Carreno Busta, ο οποίος κέρδισε τον Novak Djokovic με 2-1 σετ στη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots