ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο NADAL!

 
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο NADAL!
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο NADAL!
tennisnews team Κυριακή, 05 Ιουνίου 2011 - 20:07

Ο Rafael Nadal κατέκτησε τον 6ο του τίτλο στο Roland Garros και 10ο Grand Slam στην καριέρα του νικώντας στον μεγάλο τελικό τον Roger Federer με 3-1 σετ (7-5, 7-6(3), 5-7, 6-1). Ο Ελβετός που έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και πήρε κεφάλι με 5-2 στο πρώτο σετ, πλήρωσε τα αβίαστα λάθη του (56 συνολικά) και έχασε για 4η φορά σε τελικό Roland Garros από τον Ισπανό, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ του μεγάλου Bjorn Borg με 6 τίτλους στο χωμάτινο Grand Slam και κράτησε στα χέρια του το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για τουλάχιστον 4 εβδομάδες ακόμη.

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τον Federer στη θέση του οδηγού και με κεκτημένη ταχύτητα από την εκπληκτική παράστασή του στον ημιτελικό επί του Djokovic έκανε break με το καλημέρα και πήρε προβάδισμα με 5-2. Κάπου εκεί ο Nadal ξύπνησε και κάνοντας πιο επιθετικό το παιχνίδι του κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μοναδικό του break point και να κάνει το 5-4, αφού είχε κρατήσει πριν το σεβίς του. Ο Federer ανέβασε απότομα τον αριθμό των αβίαστων λαθών του σαφώς επηρεασμένος από την πίσεση του αντιπάλου του και το break που δέχτηκε, το οποίο ήταν ενάντια στη ροή του αγώνα. Ο Nadal έκανε εκ νέου break για να πάρει το 1ο σετ με 7-5 και τα πρώτα vamos ήχησαν στο κατάμεστο Philippe Chatrier.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και μέχρι το τέλος του 2ου game με τον Ισπανό να σερβίρει για το 2ο σετ στο 5-4, όταν μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή λόγω βροχής ο Federer επέστρεψε με break πηγαίνοντας το σετ στο tie-break, το οποίο κέρδισε όμως και πάλι ο Nadal με 7-3 φτάνοντας ένα σετ μακριά από τον τίτλο.

Στο 3ο σετ ο Ελβετός αντέδρασε. Μειώνοντας αισθητά τα αβίαστα λάθη του κατάφερε να γυρίσει το momentum του παιχνιδιού και να πάρει το σετ μετά από μεγάλη προσπάθεια και μερικούς πολύ σπουδαίους πόντους, δείχνοντας πως είναι έτοιμος για την ολική επαναφορά στο 4ο σετ. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ, παρά την τριπλή ευκαιρία που είχε ο Ελβετός για break στο εναρκτήριο game του 4ου σετ.

Ο 25χρονος Ισπανός μπορεί να μην είχε τη συνέχεια και τη σταθερότητα καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως δεν είχε και την αναμενόμενη απόδοση σε όλα (κυρίως τα πρώτα) τα παιχνίδια του τουρνουά, έδειξε όμως πως είναι έτοιμος και μπορέι να ανεβάζει την απόδοσή του στους μεγάλους πόντους και τις μεγάλες στιγμές ενός αγώνα. Με μερικές απίστευτες άμυνες και ελάχιστα λάθη έφτασε στο 6-1 στο 4ο σετ, και με βουρκωμένα μάτια σέρβιρε για τον 6ο του τίτλο στα χωμάτινα γήπεδα του Παρισιου, κάτι που κατόρθωσε στην πρώτη του προσπάθεια μετά από 3 ώρες και 40 λεπτά.

Ο Federer έχασε σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει τον Rafael Nadal στο Roland Garros, έπειτα από 4 αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν. Πλέον μετράει 5 ήττες στο Γαλλικό Όπεν και συνολικά 17 από τον Ισπανό ένατι 8 δικών του νικών.

Ο Nadal, ο οποίος γιόρτασε τα εικοστά πέμπτα του γενέθλιά πριν από 2 μέρες, ισοφάρισε το ρεκόρ του Bjorn Borg με 6 τίτλους Grand Slam και ταυτόχρονα κράτησε στα χέρια του την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, την οποία είχε απειλήσει ο Novak Djokovic.

Simple Messieurs - Roland Garros 2011

 

Roland Garros 2011

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots