Nadal ο Ανίκητος

 
Nadal ο Ανίκητος
tennisnews team Κυριακή, 08 Ιουνίου 2008 - 17:48

Συνεχίζοντας τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς στο Παρίσι, ο Ισπανός Rafael Nadal δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Roger Federer νικώντας τον κατά κράτος με 3-0 σετ (61, 63, 60) κατακτώντας έτσι το τέταρτο συνεχόμενο τίτλο στο Roland Garros, χωρίς μάλιστα να χάσει ούτε ένα σετ.

Ο Ελβετός από τη μεριά του εμφανίστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων, ασταθής και κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη (35 συνολικά) φάνηκε παραδομένος στις διαθέσεις του Ισπανού που αντίθετα με μόλις 7 αβίαστα λάθη και 46 winners έφτασε πολύ εύκολα και επάξια σε μία μεγάλη νίκη σε μόλις 108 λεπτά αγώνα.

O Nadal έγραψε ιστορία αφού έγινε ο δεύτερος αθλητής που κερδίζει τέσσερις διαδοχικούς τίτλους στο Γαλλικό Όπεν (μετά τον Bjorn Borg το 1978-1981) αλλά και ο έβδομος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που κερδίζει Grand Slam χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ.

Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα του Federer στην μέχρι τώρα καριέρα του σε αγώνα Grand Slam, ενώ ο Nadal στο Roland Garros έχει κερδίσει και τους 28 αγώνες που έχει δώσει έχοντας χάσει μόνο 8 games σε τέσσερα χρόνια.

Στα του αγώνα, λίγες ήταν οι στιγμές που αυτός ήταν ισορροπημένος και ο Federer έδειξε να αντιστέκεται: καταρχήν τα δύο εναρκτήρια games στο πρώτο σετ τα οποία όμως κέρδισε ο Nadal, αλλά και τα πρώτα games του δεύτερου σετ, όπου ο Ελβετός φάνηκε να επανέρχεται στο παιχνίδι. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να κάνει το break με το σκορ στο 3-3, αλλά απόλεσε την ευκαιρία. Κάπου εκεί τελειώσαν όλα για το Federer που έχασε και το δεύτερο σετ με 6-3. Στο τρίτο ο Federer δε φάνηκε να πιστεύει στην ανατροπή και o Nadal δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και χωρίς να ρίξει ούτε στιγμή την απόδοσή του, το κέρδισε με το συντριπτικό 6-0 φτάνοντας με θριαμβευτικό τρόπο στην κατάκτηση του τίτλου.

Simple Messieurs - Roland Garros 2008

 

Roland Garros 2008

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots