Αποκλείστηκε η Jabeur!

 
Magda Linette
Magda Linette © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 22 Μαϊος 2022 - 14:45

Η Ons Jabeur, η παίκτρια που είχε τις περισσότερες νίκες στη φετινή χωμάτινη σεζόν, γνώρισε απρόσμενη ήττα από την Magda Linette και έμεινε πολύ νωρίς εκτός Roland Garros!

Με μια μεγάλη έκπληξη ξεκίνησε το γυναικείο τουρνουά του Roland Garros, καθώς ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, η πολύ φορμαρισμένη τις τελευταίες εβδομάδες, Ons Jabeur, γνώρισε την ήττα από την Magda Linette, με 3-6, 7-6 (4), 7-5.

Ήταν μια μάχη 2,5 ωρών στην πρώτη αναμέτρηση για φέτος στο Philippe Chatrier, με την Jabeur να δείχνει αρχικά να έχει τον έλεγχο. Αφού πήρε το 1ο σετ με 6-3, η 28χρονη Τυνήσια, Νο.6 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν μπροστά με 4-3, 40-0 στο 2ο σετ, έχοντας τριπλό break point για το 5-3.

Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και λίγο αργότερα ήρθαν τα πιο δύσκολα. Χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο επόμενο game, κάνοντας τελικά το υπέρ της 5-4, ενώ προηγήθηκε και με 6-5, δεν μπόρεσε όμως να "σπάσει" το σερβίς της Πολωνής, που ήταν καλύτερη στο tie-break και επικράτησε με 7-4.

Στο 3ο σετ τα πράγματα πια ήταν σκούρα για την Jabeur, που βρέθηκε πίσω και με 2-4. Αν και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4, η Jabeur συνέχισε να βρίσκεται υπό πίεση και χριεάστηκε να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή της στο τουρνουά. Τη δεύτερη δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το σερβίς της, χάνοντας ένα προβάδισμα με 40-15, για να υποστεί νέο break και να χάσει το σετ με 5-7.

Ήταν μια απρόσμενη ήττα για την Jabeur, που στα δυο χωμάτινα 1000άρια της χρονιάς, σε Μαδρίτη και Ρώμη, ήταν πρωταθλήτρια και φιναλίστ αντίστοιχα, χάνοντας μόνο από την Iga Swiatek των 28 διαδοχικών νικών.

Στον 2ο γύρο η Linette θα αντιμετωπίσει μια εκ των Martina Trevisan και Harriet Dart.

Η πρώτη νίκη του τουρνουά ήρθε από τη Sorana Cirstea, που κέρδισε την Tatiana Maria με 6-3, 6-3. Στον 2ο γύρο η Cirstea θα αντιμετωπίσει την Sloane Stephens, που επικράτησε της Jule Niemeier με 5-7, 6-4, 6-2.

H Camila Osorio κέρδισε τη Harmony Tan με 6-4, 6-3 και θα περιμένει τον αγώνα της περσινής πρωταθλήτριας, Barbora Krejcikova, με την Diane Parry, ενώ η Beatriz Haddad Maia απέκλεισε την Carla Bucsa με 6-3, 1-6, 6-2 και θα περιμένει την Garbine Muguruza και την Kaia Kanepi, που αγωνίζονται αυτή την ώρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots