Nadal: "Καταλαβαίνω και τις δυο απόψεις για το Wimbledon"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 - 12:08

Αρκετά διπλωματικός ήταν ο Rafael Nadal όταν ρωτήθηκε για το φλέγον ζήτημα των ημερών, την απόφαση της ATP να μετατρέψει το φετικό Wimbledon σε ένα μη βαθμολογούμενο τουρνουά.

Ο Ισπανός δεν θέλησε να διαλέξει στρατόπεδο, τόνισε ότι κατανοεί και τις δυο πλευρές, εξηγώντας πως δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση το συμβούλιο της ΑΤΡ, αλλά ούτε και το τουρνουά.

"Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη. Το πρόβλημα με τους παίκτες είναι ότι πάντα υπάρχει κάποιος στο συμβούλιο που παίρνει τις αποφάσεις και οι υπόλοιποι πρέπει να την ακολουθήσουν. Στο tour ο καθένας μας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη και γι' αυτό δεν είναι εύκολο να πετύχουμε πράγματα που θα μπορούσαμε να πετυχαίναμε αν ήμασταν ενωμένοι. Δεν έχει σημασία αν ο καθένας μας έχει διαφορετική άποψη, αν συμφωνώ η αν διαφωνώ. Σημασία έχει ότι είναι απαραίτητο να παίρνει κάποιος τις αποφάσεις και πρέπει να αποδεχόμαστε τις αποφάσεις. Δεν είμαι αυτός που θα έρθει εδώ και θα φέρει σε δύσκολη θέση το συμβούλιο", είπε χαρακτηριστικά ο Nadal, ο οποίος κέρδισε με 3-0 σετ τον Jordan Thompson στην πρεμιέρα του στο Roland Garros.

"Νομίζω πως οι παίκτες δεν είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι για να λαμβάνουμε σημαντικές αποφάσεις, γιατί στην τελική είναι ένα ατομικό άθλημα. Ο καθένας έχει την άποψή του και αυτή θα καθορίζεται από το πόσο θα ευνοηθεί ή όχι από μια απόφαση της ΑΤΡ.

Καταλαβαίνω και τις δυο πλευρές. Σέβομαι και κατανοώ την απόφαση του Wimbledon, όμως από την άλλη, η ΑΤΡ προστατεύει τα μέλη της και το καταλαβαίνω και αυτό. Δεν είναι ότι κάποιος κάνει το καλό και κάποιος το κακό. Η κάθε πλευρά έχει τους λόγους της για να πάρει αυτές τις αποφάσεις. Ελπίζω πως η ΑΤΡ και το Wimbledon θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα βρουν μια καλύτερη λύση για όλους", πρόσθεσε ο 36χρονος Ισπανός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots