Απέκλεισε την Azarenka η Teichmann

 
Απέκλεισε την Azarenka η Teichmann
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 - 20:42

H φορμαρισμένη Jil Teichmann απέκλεισε και τη Victoria Azarenka από το Roland Garros, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στις "16" ενός Slam. Στον 4ο γύρο μπήκε και η Sloane Stephens.

Μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη 3 ωρών και 18 λεπτών, η Jil Teichmann επικράτησε της Victoria Azarenka με 4-6, 7-5, 7-6 (10-5) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο ενός major τουρνουά.

Η 24χρονη Ελβετίδα, η οποία είναι φορμαρισμένη και έχει ανεβεί στο Νο.24 της παγκόσμιας κατάταξης, προέρχεται από τις πολύ καλές πορείες στα δυο χωμάτινα 1000άρια, μέχρι τα ημιτελικά στη Μαδρίτη και μέχρι τα προημιτελικά στη Ρώμη.

Σήμερα έχασε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ και βρέθηκε πίσω με 4-6, 2-4 στα μέσα του 2ου σετ. Κατάφερε να μείνει στο ματς και να κερδίσει τα 3 επόμενα games, τα οποία όλα είχαν έντονη μάχη, ενώ στο 12ο game έκανε νέο break για το 7-5.

Και το αποφασιστικό σετ είχε μεγάλη μάχη, με την Teichmann να χάνει ένα προβάδισμα με 2-0 και να βρίσκεται πίσω με 4-5, με την Azarenka να σερβίρει για την πρόκριση. Έκανε break η Ελβετίδα και έδωσε παράταση στην αγωνία, για να ολοκληρώσει τελικά την ανατροπή στο super tie-break, όπου επιβλήθηκε με 10-5.

Συνεχίζοντας τις μεγάλες επιτυχίες στη χωμάτινη σεζόν, η Teichmann θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδο στα προημιτελικά ενός Grand Slam την Κυριακή, αντιμετωπίζοντας τη Sloane Stephens.

Η 29χρονη Αμερικανίδα, παρότι δεν μπήκε με τις καλύτερες προοπτικές σ' αυτό το Roland Garros κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά και σήμερα για πρώτη φορά δεν έχασε και σετ, κερδίζοντας την Diane Parry με 6-2, 6-3.

Η φιναλίστ του 2018 εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της Γαλλίδας, που έφτασε τα 36 αβίαστα σε δυο σχετικά σύντομα σετ, για να προηγηθεί με 6-2, 5-1 αρκετά σύντομα. Η Parry δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 5-3 στο 2ο σετ, ενώ έσβησε δυο match points στο σερβίς της στο 9ο game και είχε ένα game point για το 5-4, τελικά όμως η Stephens έκανε το break για το 6-3 και "σφράγισε" τη νίκη της σε 1 ώρα και 42 λεπτά αγώνα στο Philippe Chatrier.

Θα είναι η 8η φορά που θα παίξει στις "16" του Roland Garros η Stephens, που μόνο 2 από τις 7 προηγούμενες κατάφερε να μπει στα προημιτελικά (2-5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots