1ος προημιτελικός Grand Slam για τον Ruud (vid)

 
1ος προημιτελικός Grand Slam για τον Ruud (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 - 16:30

O Casper Ruud επικράτησε στα 4 σετ του Hubert Hurkacz και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Στον πρώτο του αγώνα σε δεύτερη εβδομάδα στο Roland Garros, o Casper Ruud κατάφερε να επικρατήσει του Hubert Hurkacz με 6-2, 6-3, 3-6, 6-3 και να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική του πορεία στο Παρίσι.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα προημιτελικά ενός Grand Slam ο 23χρονος Νορβηγός, ο οποίος είχε κάνει την προηγούμενη καλύτερη πορεία του το 2021 στην Αυστραλία, φτάνοντας μέχρι τους "16" του Australian Open.

Ο Ruud κυριάρχησε στα πρώτα δυο σετ, κάνοντας 3 break στο 1ο για να το κλείσει στα 8 games και αποκτώντας ένα προβάδισμα με 3-0 στο 2ο, χωρίς να κοιτάξει πίσω του. Ο Hurkacz αντέδρασε, κάνοντας ένα break μετά από πολύ ώρα για να προηγηθεί με 5-2 στο 3ο σετ, το οποίο κατέκτησε στα 9 games.

Ο Πολωνός έκανε πρώτος break και στο 4ο σετ, για να προηγηθεί με 2-1, όμως ο Ruud κατάφερε να κερδίσει τα 4 επόμενα games και να πάρει το προβάδισμα με 5-2, βγάζοντας νοκ άουτ ουσιαστικά τον αντίπαλό του. Είχε ένα match point για το 6-2 ο Νορβηγός, που τελικά αναγκάστηκε να σερβίρει για να πάρει τη νίκη, κάτι πάντως που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει, "κλειδώνοντας" την πρόκριση σε 2 ώρες και 31 λεπτά παιχνιδιού.

Στον μεγαλύτερο προημιτελικό της καριέρας του, το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει είτε τον Στέφανο Τσιτσιπά, είτε τον Holger Rune.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots