Διέλυσε τον Medvedev με 3-0 ο Cilic! (vids)

 
Διέλυσε τον Medvedev με 3-0 ο Cilic! (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 - 23:49

O Marin Cilic έχασε μόλις 7 games από τον Daniil Medvedev και τον συνέτριψε με 3-0 σετ, για να επιστρέψει στα προημιτελικά του Roland Garros μετά από 4 χρόνια.

Με πολύ εντυπωσιακό τρόπο κέρδισε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Roland Garros o Marin Cilic, ο οποίος έχασε μόνο 7 games από το Νο.2 του ταμπλό, Daniil Medvedev, συντρίβοντάς τον με 6-2, 6-3, 6-2 σε 1 ώρα και 45 λεπτά!

Ο Cilic δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point σε ολόκληρο το παιχνίδι, ενώ αξιοποίησε τις 5 από τις 7 δικές του ευκαιρίες, για να "σπάσει" 5 φορές το σερβίς του Medvedev: 2 στο 1ο σετ, 1 στο 2ο και άλλες 2 στο 3ο!

Τελείωσε τον άψογο αγώνα του με 33 winners και 22 αβίαστα λάθη ο 33χρονος Κροάτης, την ώρα που ο Medvedev είχε 15 winners και 28 αβίαστα λάθη. Θυμίζουμε πως πριν από αυτό τον αγώνα, ο Medvedev δεν είχε χάσει σετ στο τουρνουά.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Cilic με αντίπαλο τον Medvedev, στην 4η του προσπάθεια. Είχε χάσει τις άλλες 3 αναμετρήσεις του από τον Ρώσο, μια απ' αυτές μάλιστα στο αγαπημένο του Wimbledon πέρσι, ενώ ήταν μπροστά με 2-0 σετ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνάντησε τον Medvedev στο χώμα, όπου ο Ρώσος είναι δίχως αμφιβολία πιο ευάλωτος απ' οπουδήποτε αλλού.

Ο Cilic προκρίθηκε για 3η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Roland Garros, μετά από το 2017 και το 2018. Συνολικά θα είναι η 14η συμμετοχή του σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, διεκδικώντας την 6η πρόκρισή του σε έναν ημιτελικό και 1η στο Παρίσι.

Θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα Ρώσο τενίστα, τον Andrey Rublev, που νωρίτερα πήρε μια γρήγορη πρόκριση εις βάρος του Jannik Sinner, εξαιτίας του τραυματισμού του Ιταλού στο γόνατο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots