O Ruud "λύγισε" τον Cilic για μια ιστορική πρόκριση (vids)

 
O Ruud "λύγισε" τον Cilic για μια ιστορική πρόκριση (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 - 23:16

O Casper Ruud "λύγισε" τον Marin Cilic στα 4 σετ και πήρε μια ιστορική πρόκριση για τον τελικό του Roland Garros!

O Casper Ruud πήρε το 2ο εισιτήριο για τον τελικό του φετινού Roland Garros και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Rafael Nadal για έναν Grand Slam τίτλο!

Ο 23χρονος Νορβηγός έκανε μια φανταστική εμφάνιση, ειδικά μετά από το 1ο σετ, για να επιβληθεί του Marin Cilic με 3-6, 6-4, 6-2, 6-2 σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες στο Philippe Chatrier.

Έγινε ο πρώτος Νορβηγός τενίστας στην ιστορία που προκρίθηκε σε έναν τελικό Grand Slam διοργάνωσης και εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα είναι νέο career high γι' αυτόν.

Ο πολύ σταθερός Ruud ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 άσους - 6 περισσότερους από τον Cilic σε ένα αξιοθαύμαστο στατιστικό - ενώ είχε συνολικά 41 winners και 21 αβίαστα λάθη μόνο! Ο Cilic είχε 51 winners, αλλά έκανε και 56 αβίαστα λάθη.

Ο 33χρονος Κροάτης, που επίσης αγωνιζόταν στον πρώτο του ημιτελικό στο Roland Garros, ξεκίνησε πιο καλά στο ματς, έκανε δυο συνεχόμενα break σε 7ο (4-3) και 9ο game (6-3) και προηγήθηκε με σετ.

Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο ο Ruud κέρδιζε έδαφος. Απάντησε αρχικά κάνοντας το πρώτο του break στον ημιτελικό για να περάσει μπροστά με 3-1 στο 2ο σετ και αφού επέστρεψε από το 0-40 στο 10ο game, υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 6-4.

Δεν υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός από εκεί και πέρα για τον Νορβηγό, που έβγαλε εντελώς εκτός ρυθμού τον Cilic και προηγήθηκε με 4-0 στο 3ο σετ και με 4-1 στο 4ο, για να τα τελειώσει και τα δυο με τη διαφορά του double break στα 8 games.

Ο Ruud, ο οποίος δεν είχε παίξει ούτε σε έναν προημιτελικό σε Grand Slam μέχρι λίγες μέρες πριν, θα παίξει την Κυριακή σε έναν τελικό και θα αντιμετωπίσει τον 13 φορές πρωταθλητή, Rafael Nadal.

Θα είναι ο 12ος τελικός στην καριέρα του 23χρονου, που θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-3 σε τελικούς), έχοντας παίξει σε 10 τελικούς σε 250άρια και έναν σε Masters 1000 τουρνουά, φέτος στο Μαϊάμι, τον οποίο έχασε από τον Carlos Alcaraz.

Για 1η φορά θα αντιμετωπίσει τον Nadal o Ruud και θα είναι για ένα τρόπαιο σε Grand Slam!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots