Δαβίδ εναντίον Γολιάθ στον τελικό του Roland Garros (vid)

 
Δαβίδ εναντίον Γολιάθ στον τελικό του Roland Garros (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 - 3:47

Την ώρα που ο Rafael Nadal θα διεκδικεί τον 14ο τίτλο του στο Roland Garros και 22ο σε Grand Slam διοργάνωση, θα έχει απέναντί του τον κατά 13 χρόνια νεότερό του, μέχρι πρότινος χωρίς προημιτελικό σε Grand Slam και μαθητή της ακαδημίας του, Casper Ruud. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον σημερινό τελικό.

Η μάχη Δαβίδ και Γολιάθ μεταξύ του πολύ σπουδαίου Nadal και του πρωτάρη Ruud, θα γίνει την Κυριακή στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το Eurosport 1HD.

Ο Nadal και ο Ruud έχουν συναντηθεί μερικές φορές στο παρελθόν, ο Ruud συμμετείχε στο πρόγραμμα της ακαδημίας του Rafa στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, όμως αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση σε επίσημο αγώνα και θα είναι για έναν τελικό Grand Slam!

Για τον Rafa αυτός θα είναι ο 30ός τελικός σε Grand Slam και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στον θρόνο του στο Roland Garros μετά από 2 χρόνια και να φτάσει τους 14 τίτλους στο Παρίσι και τους 22 σε Slams, αυξάνοντας τη διαφορά του από τους Roger Federer και Novak Djokovic, που έχουν από 20.

Ο πολύπειρος Ισπανός, που μόλις προχθές γιόρτασε τα 36α γενέθλιά του, πραγματοποιεί μια εκπληκτική χρονιά και θα διεκδικήσει τον 4ο φετινό τίτλο του μετά το Australian Open, το 250άρι της Μελβούρνης και το 500άρι του Ακαπούλκο.

Συνολικά στην καριέρα του θα βρεθεί για 130ή φορά σε έναν τελικό και θα διεκδικήσει τον 92ο τίτλο του (91-38).

Όλα αυτά, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας του Roland Garros, όπου ο Rafa πρακτικά ήταν ανίκητος στην καριέρα του. Δεν έχει χάσει ούτε έναν από τους 13 προηγούμενους τελικούς που έπαιξε στο Philippe Chatrier ο Rafa, ο οποίος έχει πετύχει 111 νίκες σε 114 αναμετρήσεις συνολικά στο παρισινό major, όπου οι αριθμοί του είναι πραγματικά αδιανόητοι.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως ο Rafa αν κερδίσει θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρωταθλητής του Roland Garros, ξεπερνώντας τον Andres Gimeno σε ένα ρεκόρ 50 ετών (1972, 34 ετών και 10 μηνών).

Ο Ruud από την πλευρά του θα βρεθεί για 1η φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, όπως για 1η φορά έπαιξε και σε έναν ημιτελικό, αλλά και σε έναν προημιτελικό σε Slam, αυτή την εβδομάδα!

Ο 23χρονος θα γίνει ο πρώτος Νορβηγός που θα παίξει σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης και η τρομερή του πορεία θα τον φέρει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά την ερχόμενη Δευτέρα.

Συνολικά θα παίξει σε έναν τελικό στο tour για 12η φορά ο Ruud, ο οποίος έχει το αρκετά καλό ρεκόρ 8-3 και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως οι 10 από τους 11 προηγούμενους τελικούς του ήταν σε 250άρια τουρνουά και ο ένας σε Masters 1000, φέτος στο Μαϊάμι, τον οποίο έχασε από τον Carlos Alcaraz.

Η παρουσία του και μόνο στον τελικό του Roland Garros αποτελεί έκπληξη, δεν είναι όμως τυχαία, αφού ο Νορβηγός ήταν πολύ σταθερός αυτές τις δυο εβδομάδες και έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ τις 3 τελευταίες σεζόν, από το 2020 μέχρι τώρα, έχει πετύχει 66 νίκες στο χώμα, που είναι οι περισσότερες στο tour, με 2ο ρεκόρ τις 51 νίκες του Στέφανου Τσιτσιπά.

Πριν από τον τελικό των ανδρών, θα γίνει ο τελικός του διπλού των γυναικών, όπου η φιναλίστ του μονού Coco Gauff και η Jessica Pegula θα αντιμετωπίσουν τις Caroline Garcia και Kristina Mladenovic.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (05/06):

Philippe Chatrier:
13:30 Gauff/Pegula [8] v. Garcia/Mladenovic Eurosport 1HD
16:00 Rafael Nadal [5] v. Casper Ruud [8] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots