Ruud: "Θα λέω στα εγγόνια μου ότι έπαιξα με τον Rafa - είναι ο τέλειος παίκτης εδώ"

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Julien Crosnier / FFT
tn team Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 - 21:19

Μπορεί ο πρώτος του τελικός σε Grand Slam να μην πήγε όπως θα ήθελε, όμως ο Casper Ruud έκανε λόγο για έναν αγώνα που θα θυμάται σε όλη την καριέρα του και θα μιλάει γι' αυτό ακόμα και στα εγγόνια του, χαρακτηρίζοντας τον Rafael Nadal τον τέλειο παίκτη στο χώμα.

"Είναι ο πιο δύσκολος παίκτης που μπορείς να αντιμετωπίσεις στο Philippe Chatrier. Είναι δύσκολο να περιγράψω το πόσο διαφορετικό είναι να τον αντιμετωπίζεις σε αγώνα, σε σχέση με μια προπόνηση. Σήμερα ήταν η πρώτη μου φορά σε έναν τελικό Grand Slam και ήταν δύσκολο να νιώσω άνετα από την αρχή. Επίσης είναι ο παίκτης με τα περισσότερα Grand Slams στην ιστορία, οπότε δεν θα ήταν εύκολο", είπε ο Ruud στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον τελικό.

"Έχει το τέλειο παιχνίδι στα χώμα. Προφανώς και για τις υπόλοιπες επιφάνειες, αλλά ειδικά σ' αυτές εδώ. Είχα να προπονηθώ μαζί του από πέρσι στο Τορόντο και μου πήρε λίγη ώρα να συνηθίσω το topspin του. Έδειξε γιατί έχει κερδίσει εδώ τόσες πολλές φορές", πρόσθεσε ο 23χρονος Νορβηγός, Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη από αύριο.

Το παιχνίδι σίγουρα θα μπορούσε να πάει και καλύτερα για τον Ruud, που παρά τη βαριά ήττα με 6-3, 6-3, 6-0 είπε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι έπαιξε με τον Rafa σε τελικό στο Roland Garros.

"Έκανα κακά games στο σερβίς μου και το εκμεταλλεύτηκε. Έβγαζε winners με το forehand και το backhand. Ήταν δύσκολο να αποφασίσω σε ποια πλευρά θα έπαιζα. Με έκανε να τρέξω πολύ και ήταν δύσκολο να του ασκήσω πίεση. Θα θυμάμαι πάντως αυτό το παιχνίδι για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που έπαιξα ποτέ. Τα τελευταία 17 χρόνια τον βλέπω από την τηλεόραση και ήταν μεγάλη πρόκληση να τον έχω απέναντί μου σήμερα. Σίγουρα μπορούσα να κάνω το παιχνίδι πιο κλειστό, αλλά στο τέλος της ημέρας θα μπορώ να λέω στα εγγόνια μου ότι έπαιξα με τον Rafa σε τελικό στο Philippe Chatrier."

Τέλος, ο Ruud μίλησε και για το πως του φάνηκε το πόδι του Nadal, σχετικά με τον τραυματισμό για τον οποίο έχει γίνει πολύς ντόρος όλες αυτές τις ημέρες: "Δείχνει πως είναι ένας τραυματισμός που τον κάνει ευάλωτο, όμως αυτές τις δυο εβδομάδες κατάφερε να τον ελέγξει. Είναι κάτι που δεν μου προξενεί έκπληξη, δεν περίμενα σήμερα να έχει πρόβλημα με το πόδι του, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ήθελα να τα παρατήσω. Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως το οτιδήποτε μπορούσε να συμβεί, οπότε δεν έπρεπε να πετάξω λευκή πετσέτα, όποιο και αν ήταν το σκορ. Ο Rafa κινούταν καλά στο γήπεδο, είναι εντυπωσιακό το πως είναι σε θέση να ξεχνάει το πόδι του και να παίζει τόσο καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots