Djokovic και Τσιτσιπάς τα μεγαλύτερα θύματα cyberbullying

 
Djokovic και Τσιτσιπάς τα μεγαλύτερα θύματα cyberbullying
© Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 9:51

Το Roland Garros θα γίνει το πρώτο τουρνουά τένις που θα προστατεύσει τους παίκτες από το cyberbullying.

Σύμφωνα με έρευνα που ήρθε στη δημοσιότητα από το World Sports Network, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Novak Djokovic, είναι οι δυο παίκτες που αντιμετώπισαν τις περισσότερες προσβολές ή απειλές από χρήστες του Facebook και του Twitter.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν λένε πως ο Djokovic έχει λάβει ποσοστό μίσους 15% σε αναρτήσεις και σχόλια, ενώ στο 11% είναι το ποσοστό που λαμβάνει σε "θυμωμένα" emoji.

Τα ποσοστά του Τσιτσιπά σε αρνητικά σχόλια φτάνουν το 15% στο Twitter, ενώ στο Facebook τα αρνητικά emoji είναι σε χαμηλότερο ποσοστό από αυτό του Nole, στο 7%.

Ακολουθούν στη λίστα - σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά ωστόσο - οι Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Casper Ruud και Cameron Norrie.

Στις γυναίκες, οι Aryna Sabalenka είναι εκείνη που δέχεται τα περισσότερα άσχημα σχόλια στο Twitter, σε ποσοστό 15%, ενώ με 10% ακολουθούν οι Elena Rybakina και Caroline Garcia.

Αναλυτικά τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν:

Θυμίζουμε πως το Roland Garros θα γίνει το πρώτο Grand Slam που θα λάβει μέτρα αυτή τη χρονιά για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, μέσω της τεχνολογίας Bodyguard, που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που φιλτράρει όλα τα αρνητικά μηνύματα και σχόλια, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν ποτέ στα κινητά των παικτών κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots