Στις "8" Jabeur και Haddad Maia (vids)

 
Στις "8" Jabeur και Haddad Maia (vids)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 - 16:35

H Ons Jabeur και η Beatriz Haddad Maia μπήκαν στα προημιτελικά του Roland Garros, αμφότερες για 1η φορά.

Η Jabeur ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Bernarda Pera, κερδίζοντάς την με 6-3, 6-1 σε 63 λεπτά, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Roland Garros.

Η Jabeur είχε λιγότερα break points από την Αμερικανίδα, ωστόσο έσβησε τα 8 από τα 12 break points που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε τα 8 από τα 9 που είχε στη διάθεσή της, για να "σπάσει" 8 φορές το σερβίς της! Καμιά φορά δεν υπερασπίστηκε το σερβίς της σε ολόκληρο το ματς η Pera!

Στον πρώτο της προημιτελικό στο Παρίσι και 5ο συνολικά σε ένα major, η Jabeur θα παίξει με μια άλλη "πρωτάρα", την Beatriz Haddad Maia, που πανηγύρισε μεγάλη νίκη επί της Sara Sorribes Tormo με 6-7 (3), 6-3, 7-5, μετά από 3 ώρες και 51 λεπτά μάχης!

Από το 6-7, 0-3 επέστρεψε η Βραζιλιάνα τενίστρια, Νο.14 στον κόσμο, η οποία 6 games στη σειρά και έστειλε την αναμέτρηση σε 3ο σετ. Στο αποφασιστικό σετ η Haddad Maia είχε 3 match points για το 6-5, αλλά η Sorribes Tormo τα έσβησε και ισοφάρισε σε 5-5. Έκανε νέο break η Haddad Maia, που τελικά "σφράγισε" τη νίκη στο 12ο game, λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες αγώνα!

H Haddad Maia έχει κάνει δυο εκπληκτικές σεζόν, γι' αυτό και βρίσκεται στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης, αυτό όμως μέχρι σήμερα δεν είχε αποτυπωθεί από κάποια καλή πορεία σε ένα Grand Slam.

Αυτός θα είναι ο 1ος προημιτελικός της καριέρας της σε ένα major, με το προηγούμενο καλύτερο αποτέλεσμά της σε όλα τα Slams να είναι ο 2ος γύρος! Θα γίνει η 1η Βραζιλιάνα που θα παίξει σε προημιτελικό major διοργάνωσης από το 1968.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots