Πάει Παρίσι ο Rafa, ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση για RG

 
Πάει Παρίσι ο Rafa, ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση για RG
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 - 10:47

Ο Rafael Nadal συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του στα γήπεδα της ακαδημίας του, έχει προγραμματίσει ήδη το ταξίδι του για το Παρίσι, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του απόφαση για το Roland Garros.

Αφού ολοκλήρωσε την παρουσία του σε τρια τουρνουά της ΑΤΡ, στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη και στη Ρώμη, ο Rafael Nadal μπορεί να μην θύμισε τον παίκτη που κυριαρχούσε τόσα χρόνια στο χώμα, κατάφερε όμως να παραμείνει μακριά από νέους τραυματισμούς και να περάσει αρκετές ώρες στο γήπεδο, παίζοντας σε αρκετά ανταγωνιστικό επίπεδο.

Ο ίδιος έχει πει πως θα παίξει στο Roland Garros μόνο αν νιώσει ότι έχει έστω και λίγες πιθανότητες να είναι ανταγωνιστικός, με τον παράγοντα των 5 σετ να κάνει εμφανώς πιο περίπλοκα τα πράγματα.

Η πρόθεσή του πάντως είναι να αγωνιστεί στο αγαπημένο του Grand Slam, στο οποίο είναι πάρα πολύ πιθανό να μην επιστρέψει τα επόμενα χρόνια.

Αυτή την εβδομάδα ο Rafa προπονείται στα χωμάτινα γήπεδα της Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα, όπου έχει προσκαλέσει τον Tallon Griekspoor, για να κάνουν κοινές προπονήσεις και να παίξουν και κάποια αγωνιστικά σετ.

Την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας Diario As, ο 38χρονος Ισπανός θα ταξιδέψει στο Παρίσι και θα συνεχίσει από εκεί την προετοιμασία. Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, την τελική απόφαση για το Roland Garros θα την πάρει την τελευταία στιγμή.

"Ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση", επιβεβαιώνει και ο προπονητής του Rafa, Carlos Moya, ο οποίος μίλησε χθες στo Diario de Mallorca.

"Παίζει σε αγώνες, τα αποτελέσματα δεν είναι τα συνηθισμένα αποτελέσματα, είναι όμως καλά και είναι ευχαριστημένος. Μπορεί να μην είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει, αλλά ήξερα και ότι θα είναι μια δύσκολη διαδικασία. Τώρα θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε αυτή την εβδομάδα, ο στόχος είναι να είμαστε στο Roland Garros", πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός.

Και συμπλήρωσε: "Το πάμε σιγά-σιγά, προσπαθούμε να βρούμε ρυθμό. (O Rafa) Έρχεται από πολύ πίσω, με τους διαφορετικούς τραυματισμούς που είχε αυτούς τους μήνες. Είναι ξεκάθαρο ότι του λείπει ο ρυθμός στους αγώνες, αλλά γι' αυτό τώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο γιατί δεν υπάρχουν άλλα τουρνουά. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προπονηθεί και να περάσει ποιοτικό χρόνο στο γήπεδο. Υπήρξε εξέλιξη μετά τη Βαρκελώνη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και στο πνευματικό, αλλά χρειάζεται ορισμένες εγγυήσεις για να μπορέσεις να υπομείνεις έναν αγώνα των 5 σετ."

Το Roland Garros θα ξεκινήσει σε 10 μέρες, στις 26 Μαΐου. Ακριβώς σε μια εβδομάδα θα γίνει η κλήρωση, την Πέμπτη 23 Μαΐου, και μέχρι τότε πιθανώς να έχουμε μια τελική απόφαση από τον Rafa.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots