Zverev: "θα μπω στο γήπεδο σα να έχω μπροστά μου τον καλύτερο Nadal"

 
Zverev: "θα μπω στο γήπεδο σα να έχω μπροστά μου τον καλύτερο Nadal"
© Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 - 9:33

O Alexander Zverev διαβεβαίωσε πως δεν θα κάνει το λάθος να υποτιμήσει τον Rafael Nadal επειδή δεν έχει παίξει αρκετό τένις τελευταία, αντιθέτως θα μπει στο γήπεδο περιμένοντας να αντιμετωπίσει την καλύτερη εκδοχή του Ισπανού.

Ο Zverev μίλησε χθες στους δημοσιογράφους στο Roland Garros και όπως ήταν φυσικό, σε μεγάλο μέρος της συνέντευξης απαντούσε μόνο για τον Nadal, τον οποίο η μοίρα έφερε αντίπαλό του στον 1ο κιόλας γύρο του τουρνουά.

Για το πώς έμαθε ότι θα παίξει με τον Nadal στον 1ο γύρο, είπε: "Έκανα προπόνηση με τον Rublev χθες στο Chatrier. Με το που τελείωσε η προπόνηση, που ήταν πολύ καλή, ήρθε ο αδερφός μου και μου το είπε. Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε πλάκα (γέλια). Για να πω την αλήθεια, ήθελα να παίξω ξανά με τον Rafa, γιατί δεν θα ήθελα η τελευταία μου ανάμνηση μαζί του να ήταν εγώ να αποχωρώ από το court με αναπηρικό αμαξίδιο. Αλλά θα ήθελα να τον αντιμετωπίσω πιο μετά στο τουρνουά, τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι. Δεν είναι seeded παίκτης και εγώ είμαι. Είναι μια δύσκολη κλήρωση, αλλά είναι μια δύσκολη κλήρωση και για τους δυο. Θα δούμε τι θα γίνει τη Δευτέρα."

Ρωτήθηκε και για το αν θα έλεγε ναι σε κάποιον κανονισμό που δεν θα επέτρεπε στον Nadal να αντιμετωπίσει seeded παίκτη στον 1ο γύρο, απαντώντας: "Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό; Μπορώ να σας εγγυηθώ πως ούτε ο Novak (Djokovic), ούτε ο (Carlos) Alcaraz, ούτε ο Jannik (Sinner) θα ήθελαν τον Rafa στον 1ο γύρο. Ούτε εγώ τον θέλω, αλλά έτσι έγινε. Έλειπε καιρό με τον τραυματισμό, δεν έχει παίξει αρκετό τένις και η κατάταξή του είναι αυτή που είναι. Δεν είναι ιδανικό, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει και κάτι τέτοιο μόνο από σεβασμό. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος γι' αυτή τη μάχη στον 1ο γύρο και εκείνος θα έχει όρεξη για το ματς και εγώ έχω όρεξη."

Για το πως θα προσεγγίσει τον αγώνα: "Εγώ θα μπω σ' αυτόν τον αγώνα με τη νοοτροπία ότι θα έχω απέναντί μου τον καλύτερο Rafa Nadal. Τον περιμένω στο καλύτερό του επίπεδο, ελπίζω πως θα παίξει το τένις που συνηθίζει να παίζει σ' αυτό το γήπεδο. Πάντα υπάρχει συζήτηση γύρω από τον Rafa. Και το 2022 είχε έρθει εδώ χωρίς να έχει κερδίσει σε Monte-Carlo, Μαδρίτη και Ρώμη. Ο κόσμος έλεγε ότι κάτι συμβαίνει, μιλούσε γι' αυτό και τελικά κυριάρχησε σε όλο το τουρνουά. Οπότε στο μυαλό μου θα έχω απεναντί μου τον καλύτερο Nadal. Έτσι θα προσεγγίσω τον αγώνα."

Για το ποιος από τους δυο ήταν πιο... άτυχος: "Νόμιζα ότι με ρωτάς ποιος είναι πιο άτυχος στη ζωή γενικά, εκείνος έχει 22 Grand Slams. Μακάρι να είχα και εγώ τέτοια κακοτυχία (γέλια). Πιστεύω και οι δυο είμαστε άτυχοι, και οι δυο έχουμε ευκαιρία, με έναν διαφορετικό τρόπο. Εκείνος βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του και όπως είπα θα ήθελα να τον αντιμετωπίσω μια ακόμα φορά. Ήθελα να παίξω με τον Rafa εδώ. Απλά δεν ήθελα να γίνει από τον 1ο γύρο. Θα ήθελα να είναι ημιτελικός, ή τελικός, κάτι προς το τέλος. Και οι δυο θα είμαστε έτοιμοι για σκληρή μάχη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots