Nadal: "Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι το τελευταίο μου Roland Garros"

 
Nadal: "Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι το τελευταίο μου Roland Garros"
© Clement Mahoudeau / FFT
tn team Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 - 18:45

O Rafael Nadal δεν θέλει να κλείσει ακόμα την πόρτα στο Roland Garros, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Παρίσι και το 2025!

"Πριν 1,5 εβδομάδα έχασα 6-1, 6-3, αλλά τώρα νιώθω πολύ καλύτερα απ' όλες τις απόψεις - και σωματικά. Έχω όμως και μια από τις δυσκολότερες πιθανές κληρώσεις, αυτό δεν βοηθάει. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να είναι το τελευταίο μου Roland Garros, αλλά ευτυχώς δεν είμαι ακόμα σε θέση να ξέρω με σιγουριά αν θα είναι όντως το τελευταίο μου. Είναι καλή είδηση ότι δεν το λέω αυτό. Δεν θεωρώ απαραίτητο, ακόμα και αν μου κάνουν ένα αφιέρωμα εδώ φέτος, να κλείσω την πόρτα και να πω ότι δεν θα επιστρέψω", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Roland Garros.

Και συνέχισε: "Σίγουρα υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα, αλλά δεν θέλω να πω ότι θα είναι 100% το τελευταίο μου Roland Garros. Στη Μαδρίτη για παράδειγμα έπαιξα για τελευταία φορά, έκλεισα αυτό τον κύκλο. Αν παίξω και του χρόνου, δεν θα επιστρέψω εκεί. Θέλω όμως να δώσω στον εαυτό μου τη δυνατότητα να παίξει και του χρόνου, ακολουθώντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Έχω τη στήριξη της οικογένειάς μου και θέλω να δω που μπορώ να φτάσω."

Για το που βρίσκεται αγωνιστικά, είπε: "Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βελτιωθώ, αλλά είμαι ανταγωνιστικός σε όλα τα σετ που παίζω στις προπονήσεις, απέναντι σε καλούς παίκτες. Το κακό είναι ότι το τουρνουά τώρα είναι πάρα πολύ κοντά και δεν έχω αρκετό χρόνο πλέον. Είναι η πρώτη εβδομάδα που παίζω χωρίς να σκέφτομαι πολλά πέρα από την μπάλα. Με βάραινε πολύ που σκεφτόμουν τις κινήσεις που πρέπει να κάνω για να μην επιβαρύνω το σώμα μου τις προηγούμενες εβδομάδες."

Είναι πάντως αισιόδοξος για το τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο: "Τις τελευταίες εβδομάδες ήμουν πολύ περιορισμένος, με τα προβλήματα στους κοιλιακούς μου, στο ισχίο, έπαιξα με περιορισμούς και αυτό επηρεάζει και την καθημερινή σου ρουτίνα, ακόμα και τη διάθεσή σου. Αν δεν είχα την παραμικρή ελπίδα ότι μπορώ να παίξω καλά, δεν θα βρισκόμουν εδώ σήμερα. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να παίξω."

Τέλος, ρωτήθηκε και για το πως θα πει στον γιο του όλα όσα έχει πετύχει στο Roland Garros: "Σας διαβεβαιώνω, δεν έχω καμία πρόθεση να κάτσω να του εξηγήσω κάθετί που έχω πετύχει και που δεν έχω πετύχει, δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να μιλάει για τις μικρές του μάχες (γέλια). Εδώ σας μιλάω γι' αυτά, γιατί είναι μέρος της δουλειάς μου, αλλά στην προσωπική μου ζωή, όταν κάθομαι με φίλους, μιλάω πολύ λίγο για τένις. Θέλω ο γιος μου να έχει μια φυσιολογική ζωή, εγώ θα είμαι ήδη συνταξιούχος (γέλια). Θα με βλέπει μόνο ως πατέρα του, που τυγχάνει να είναι και ένας διάσημος αθλητής. Φαντάζομαι πως με το πέρασμα των χρόνων θα αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερα και αν με ρωτήσει κάτι θα του απαντήσω, αλλά δεν σκοπεύω να δώσω περισσότερη σημασία στα πράγματα απ' όση έχουν. Είμαστε από τη Μαγιόρκα, από ένα χωριό αρκετά ήσυχο, δεν είμαστε μεγαλομανείς, έτσι ελπίζω πως και ο γιος μου θα είναι ένας απλός άνθρωπος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots