Πέτρος Τσιτσιπάς: "Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα" (vid)

 
Πέτρος Τσιτσιπάς: "Θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα" (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 - 13:22

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησαν για τη νικηφόρα πρεμιέρα τους στο Roland Garros, αλλά και για τον επόμενο αγώνα τους, που αναμένεται πιο δύσκολος.

"Ήταν ένα περίεργο ματς, περιμέναμε από την Τετάρτη για να παίξουμε. Για εμάς τους διπλίστες είναι λίγο δύσκολο να βρεις χρόνο να κάνεις προπόνηση με την βροχή. Στην αρχή δεν υπήρχε πολύς ρυθμός στο ματς και ξαφνικά, από το πουθενά θα έλεγα, στο 3-6 του tie-break βρήκαμε το πάθος και τη δύναμη να γυρίσουμε το σετ. Στο 2ο με ένα απλό break καταφέραμε να κλείσουμε το ματς", είπε ο Πέτρος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του για το Eurosport, αναφερόμενος στη νικηφόρα πρεμιέρα που είχε μαζί με τον Στέφανο στο Roland Garros στο διπλό.

Σήμερα, τα αδέρφια θα αντιμετωπίσουν τη Νο.4 ομάδα του ταμπλό, τον Ivan Dodig και τον Austrin Krajicek: "Είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Σίγουρα θα πρέπει να παίξουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, πολύ ψηλότερο απ' ότι παίξαμε σήμερα. Πρέπει να βγούμε εκεί έξω και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα σημεία που μπορούμε να ελέγξουμε εμείς και ό,τι βγει σε θέμα αποτελέσματος θα βγει", είπε ο Πέτρος.

Ο Στέφανος πρόσθεσε: "Είναι μια καλή ομάδα διπλών, με πολύ καλά αποτελέσματα στο παρελθόν. Χτίζουμε κάτι καλό και δεν έχουμε λόγο να μην πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να έχει και συνέχεια. Η αγαπημένη επιφάνεια και των δυο μας είναι η χωμάτινη, οπότε έχουμε ένα αβαντάζ ξέροντας ότι μπορούμε να παίξουμε καλά σ' αυτό το γήπεδο. Σαν ομάδα έχουμε παίξει αρκετά φέτος και νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Για μας είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, να βρούμε ρυθμό μεταξύ μας και να καταλαβαίνουμε σε ποια πράγματα υπερτερούμε και να χτίσουμε πάνω σ' αυτό."

Ο Στέφανος μίλησε και για τον πρώτο αγώνα που έδωσε χθες, για το μονό, όπου κέρδισε τον Matteo Arnaldi με 3-1 σετ: "Από τη στιγμή που άρχισα να βρίσκω τα χτυπήματά μου ο αγώνας άλλαξε. Έπαιζα πολύ ρηχά στην αρχή του αγώνα και έδειχνα συχνά ότι δεν είμαι ικανός να βάλω αρκετή πίεση. Με το που βρήκα το βάθος και την εμβέλεια στο χτύπημά μου το παιχνίδι άλλαξε. Σχετικά αργά, γιατί θα μπορούσε να με πάρει η κατηφόρα από εκείνο το σημείο, αλλά η μαχητικότητά μου δεν σταμάτησε να υπάρχει μέσα στο γήπεδο και με το comeback (στο 2ο σετ) ξανάνιωσα ότι υπάρχω μέσα στο γήπεδο. Ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος, έβγαζε πολλές μπάλες, ήταν πολύ καλός στην άμυνα, πεισμωμένος και έπαιζε με πολύ μεγάλη πειθαρχία και πολύ επιθετικά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots