Στη 2η εβδομάδα κάνοντας περίπατο ο Federer (vid)

 
Στη 2η εβδομάδα κάνοντας περίπατο ο Federer (vid)
Στη 2η εβδομάδα κάνοντας περίπατο ο Federer (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 - 20:36

O Roger Federer πραγματοποίησε την εντυπωσιακότερη νίκη του μέχρι τώρα στο φετινό US Open, καθώς έχασε μόλις 5 games από τον Daniel Evans και εξασφάλισε μέσα σε 79 λεπτά ένα εισιτήριο για τη φάση των "16" του τουρνουά.

Ο "Βασιλιάς" συνέτριψε τον Evans με 6-2, 6-2, 6-1, σε ένα παιχνίδι που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Είχε 10 άσους, 48 winners και μόλις 19 αβίαστα λάθη, ενώ κατάφερε να "σπάσει" 7 φορές το σερβίς του αντιπάλου του. Αντίθετα ο Evans είχε μόνο 7 winners και 14 αβάιστα λάθη.

Στα πρώτα 2 σετ ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων δεν απειλήθηκε με break point. Είχε τριπλό χαμένο break point στο 4ο game (2-2) του 1ου σετ, για να "σπάσει" τελικά 2 φορές στη σειρά το σερβίς του Βρετανού, φτάνοντας στο 6-2.

Και στο 2ο σετ απείλησε πολύ νωρίς, αλλά έχασε διπλή ευκαιρία για το 2-0 στο 2ο game. Τελικά έκανε ξανά 2 break, στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2), για να πάρει με χαρακτηριστική άνεση κι αυτό το σετ.

Δεν άλλαξε κάτι στο 3ο σετ, παρόλο που ο Federer υπέστη για πρώτη φορά break. Συγκεκριμένα προηγήθηκε με 2-0, αλλά δεν κράτησε το σερβίς του στο επόμενο game και ο Evans μείωσε σε 2-1.

Ο Ελβετός ανταποκρίθηκε με ακόμα ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων games, χάρη στο οποίο έφτασε στο 6-1 και "σφράγισε" τη νίκη του πριν καλά καλά συμπληρωθούν 80 λεπτά παιχνιδιού στο Arthur Ashe Stadium!

O Federer θα φτάσει τις 18 διαδοχικές παρουσίες στη δεύτερη εβδομάδα του US Open, όπου κατέκτησε 5 διαδοχικούς τίτλους από το 2004 έως το 2008. Σήμερα έφτασε τις 88 νίκες, σε 101 αναμετρήσεις στο Flushing Meadows.

Ο αντίπαλός του στον 4ο γύρο του αμερικανικού Grand Slam, θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση του David Goffin με τον Pablo Carreno Busta.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots