Federer: "Ακούω συνέχεια αυτή τη μ*λ*κία"

 
Federer: "Ακούω συνέχεια αυτή τη μ*λ*κία"
Federer: "Ακούω συνέχεια αυτή τη μ*λ*κία"
tennisnews team Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 - 0:21

Ο Roger Federer ακούει εδώ και πολλά χρόνια να τον κατηγορούν ότι έχει λόγο στον προγραμματισμό των μεγαλύτερων τουρνουά του κόσμου και δε θα το ανεχτεί άλλο, όπως ξεκαθάρισε στην σημερινή του συνέντευξη Τύπου.

Μπορεί να μην αρνήθηκε ότι ενδέχεται να ρωτήθηκε η ομάδα του από τους διοργανωτές για την προτίμησή του, ο Ελβετός φρόντισε όμως να εξηγήσει πως αυτό είναι διαφορετικό, με τις κατηγορίες ότι έχει τον πρώτο λόγο στον προγραμματισμό των αναμετρήσεών του στα Grand Slam.

"Δε θυμάμαι να με ρώτησαν κάτι τέτοιο. Μου άρεσε που ήμουν έξω στον Ήλιο, αλλά δεν ξέρω, σίγουρα δεν το έκανα σκοπίμως. Δεν ξέρω καν αν η ομάδα μου ρωτήθηκε γι' αυτό. Ξέρω πως μας έγιναν κάποιες ερωτήσεις για τις προτιμήσεις μας.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως 'ο Roger ζητάει, ο Roger παίρνει'. Να το θυμάστε αυτό, επειδή ακούω αυτή τη μ*λ*κία πολύ συχνά. Το έχω βαρεθεί, ότι εγώ παίρνω τις αποφάσεις. Το τουρνουά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί το κάνουν.

Εμείς μπορεί να πούμε τις απόψεις μας, αυτό κάνουμε. Αλλά θα βγω εκεί έξω, ακόμα και αν με βάλουν να παίξω στις 04:00 το πρωί."

Το θέμα έθιξε και ο αντίπαλος του Federer, Daniel Evans, ο οποίος θεώρησε πολύ άδικη τη στάση των διοργανωτών εναντίον του: "Υπάρχουν 3 ή 4 παίκτες που έχουν λόγο στο πότε θα αγωνιστούν σ' αυτό το τουρνουά. Αν ισχύει αυτό, τότε δεν είναι άδικο για μένα; Αλλά δε θα ήταν και η πρώτη φορά που κάποιος από τους κορυφαίους το έκανε αυτό. Το τουρνουά προφανώς θέλει να ευχαριστήσει τον Roger, είναι κατανοητό αυτό."

Ο Federer έχασε μόνο 5 games από τον Evans, σε μια από τις πιο άνετες νίκες της καριέρας του για το US Open. Η συζήτηση όμως ξεκίνησε επειδή ο Ελβετός αγωνίστηκε τελευταία φορά την Τετάρτη, κάτω από την οροφή του Arthur Ashe Stadium, ενώ ο Evans δεν αγωνίστηκε εξαιτίας της βροχής. Ο αγώνας του με τον Lucas Pouille αναβλήθηκε για την Πέμπτη και ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια. Περίπου 21 ώρες μετά έπρεπε να ξαναβγει στο court, καθώς ο αγώνας του με τον Federer ήταν ο πρώτος της σημερινής ημέρας στο Arthur Ashe. 

"Ανεξάρτητα με το πότε τελείωσε ο (χθεσινός) αγώνας, θα είχα το πλεονέκτημα. Θα έκανε μεγάλη διαφορά αν παίζαμε στις 12:00 ή στις 14:00; Δε νομίζω. Παρόλο που πιστεύω πως σε κάποιο επίπεδο όλες οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν διαφορές", πρόσθεσε ο Federer, θέλοντας να τονίσει πως ούτως ή άλλως δεν υπήρχαν και πολλές εναλλακτικές, αφού ήταν η σειρά του να παίξει μέρα (σε σχέση με τον Djokovic που αγωνίζονται τις ίδιες μέρες) και ο αγώνας αν δε γινόταν στις 12:00 το μεσημέρι, θα γινόταν στις 14:00. Όλοι οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στα δυο μεγάλα γήπεδα την Τετάρτη, και ο σημερινός αντίπαλος του Djokovic, Denis Kudla, αναγκάστηκαν να παίξουν χθες.

"Έχω βρεθεί σ' αυτή τη θέση και καταλαβαίνω για ποιο λόγο γίνεται η συζήτηση. Αλλά υπάρχει ήδη πρόβλημα όταν εγώ παίζω σε κλειστό γήπεδο, μετά κάθομαι, χαλαρώνω την επόμενη μέρα και εκείνος παλεύει για 3-4 ώρες με τον Pouille. Το πρόβλημα ξεκινάει από εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots