Συνεπής στο ραντεβού του με τα ημιτελικά ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:42

O Daniil Medvedev έκανε το καθήκον του, έστω κι αν τα βρήκε σκούρα στα δυο τελευταία σετ, κέρδισε με 3-1 τον Botic Van de Zandschulp και προκρίθηκε για 3η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του US Open.

Ένας αγώνας στον οποίο έδειχνε να κυριαρχεί κατά κράτος, εξελίχθηκε σε θρίλερ για τον Medvedev, που στο τέλος κατάφερε να αποφύγει τις μεγαλύτερες περιπέτειες και να επικρατήσει του Van de Zandschulp με 6-3, 6-0, 4-6, 7-5.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open ο Medvedev, ο οποίος ήταν φιναλίστ το 2019 στη Νέα Υόρκη και ημιφιναλίστ πέρσι. Θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Carlos Alcaraz με τον Felix Auger-Aliassime, για μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Ο Medvedev πέτυχε 13 άσους, 36 winners ενώ έκανε και 24 αβίαστα λάθη, κάνοντας συνολικά μια πολύ καλή εμφάνιση. Στα πρώτα δυο σετ είχε τον απόλυτο έλεγχο, κάτι για το οποίο βοήθησαν και τα πολλά λάθη του Van de Zandschulp.

Ο 25χρονος Ολλανδός, που έκανε μια τρομερή πορεία από τα προκριματικά μέχρι την 8άδα, έκανε πολλά αβίαστα και κέρδισε μόνο 3 games στα πρώτα 2 σετ, όμως αργότερα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ο αγώνας θύμισε κανονικό προημιτελικό.

Στο 3ο σετ ο Van de Zandschulp έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-2, για να παραμείνει μπροστά ως το τέλος και να το κερδίσει με 6-4. Ο Medvedev δυσκολεύτηκε και στο 4ο σετ, αλλά φρόντισε να μη χάσει ξανά το σερβίς του. Στο 10ο game έφτασε για 1η φορά σε match point, με τον Ολλανδό να ανταποκρίνεται με 3 μεγάλα σερβίς και 3 σερί πόντους για το 5-5.

Στο 12ο game o Ρώσος απείλησε ξανά, φτάνοντας σε διπλό match point στο 5-6, 15-40, με τον Van de Zandschulp αυτή τη φορά να κάνει αβίαστο λάθος με το forehand του και να ολοκληρώνεται έτσι ο αγώνας, έπειτα από 2 ώρες και 22 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots