Κοκκινάκης: "Είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ"

 
Κοκκινάκης: "Είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ"
tn team Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 - 12:04

Ο Θανάσης Κοκκινάκης χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά και να δείξει πολλή υπομονή για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο και να μείνει μακριά από τραυματισμούς για καιρό. Τώρα το απολαμβάνει, δηλώνει καλύτερα από ποτέ σωματικά και έτοιμος για το κάτι παραπάνω.

"Το κλειδί γι' αυτό το comeback είναι να παραμείνω υγιής. Ξεκίνησα να δουλεύω με έναν γυμναστή από πέρσι και έπαιξα σε πολλά τουρνουά Challenger τον τελευταίο χρόνο, για να βελτιώσω τη θέση μου στην κατάταξη. Το σώμα μου δυνάμωσε πολύ και τώρα βρίσκομαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ. Έχω συνηθίσει να παίζω ξανά πολλούς αγώνες στη σειρά", είπε ο Κοκκινάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε για το Tennis Magazin της Γερμανίας.

Για το τι θα έκανε αν δεν κατάφερνε να επιστέψει στα κορυφαία τουρνουά: "Πέρσι ήμουν σαφής σ' αυτό το θέμα: Αν συνέχιζα να παίζω σε Challengers για όλη μου τη ζωή, θα σταματούσα. Αν, για παράδειγμα, έμενα στο Νο.130 της κατάταξης της ΑΤΡ και δεν έδειχνα καμία προοπτική να παίξω στα Grand Slams και στα τουρνουά της ΑΤΡ, τότε θα έκανα κάτι διαφορετικό. Δεν θα το απολάμβανα πια, στο μυαλό μου πάντα είχα μια μεγαλύτερη εικόνα. Τώρα βρίσκομαι ξανά εδώ."

Για το τι θα έκανε αν σταματούσε το επαγγελματικό τένις: "Σίγουρα θα είχα βρει δουλειά στα ΜΜΕ, μου αρέσει πολύ το ραδιόφωνο. Μου αρέσει να λέω αυτό που σκέφτομαι, να επικοινωνώ με ανθρώπους. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά όμως για να να τα παρατήσω τώρα, ήξερα τις δυνατότητές μου αν μπορούσα να είμαι απολύτως υγιής. Φυσικά, δεν θα έρχονται πάντα μεγάλες νίκες, αλλά αξίζει να δώσεις όλη σου την προσπάθεια για τις καλές εβδομάδες. Αυτά τα συναισθήματα δεν μπορούν να βιωθούν σε άλλους τομείς της ζωής."

Για τη συνεργασία του με τον Νικ Κύργιο, με τον οποίο κατέκτησαν το Australian Open και το Atlanta Open αυτή τη χρονιά: "Τα πάμε πολύ καλά εκτός γηπέδων και αυτό φαίνεται. Πολλά ζευγάρια παίζουν μαζί διπλό απλά επειδή πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν καλά μαζί. Σίγουρα η χημεία μας μπορεί να μην είναι η καλύτερη, αλλά οι δυνάμεις μας αλληλοσυμπληρώνονται. Και οι δυο σερβίρουμε και επιστρέφουμε καλά, έχουμε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού που πολλοί αντίπαλοι δεν γνωρίζουν. Απλώς το διασκεδάζουμε."

Ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει τον Κύργιο στην πρεμιέρα του στο US Open, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή για τον 26χρονο Ελληνοαυστραλό. O αγώνας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots