Πήρε ρεβάνς ο Medvedev (vid)

 
Πήρε ρεβάνς ο Medvedev (vid)
© USTA
tn team Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 - 5:14

O Daniil Medvedev είχε χάσει τις 2 προηγούμενες αναμετρήσεις του κόντρα στον Alex De Minaur και έμεινε πίσω με σετ στη σημερινή τους, κέρδισε όμως τα 3 επόμενα και έκλεισε μια θέση για τους προημιτελικούς του US Open.

Ο πρωταθλητής του 2021 στο US Open επιβλήθηκε του Αυστραλού με 2-6, 6-4, 6-1, 6-2 και θα επιστρέψει στα προημιτελικά του αμερικάνικου Grand Slam μετά από 2 χρόνια, απ' όταν δηλαδή είχε κερδίσει τον τίτλο.

Ο 27χρονος Ρώσος, Νο.3 στο ταμπλό, άφησε πίσω το κακό του ξεκίνημα, μετά από ένα πρώτο σετ στο οποίο δεν απειλήθηκε με break point μόνο σε ένα game και τελικά έχασε 2 φορές το σερβίς του, χωρίς ο ίδιος να μπορέσει να γίνει καθόλου απειλητικός στο σερβίς του De Minaur.

Στο 2ο σετ κατάφερε αρχικά να απειλήσει, με τον Αυστραλό να κρατάει για το 2-2, μετά από 5 σβησμένα break points. Αργότερα ήρθε και το break για τον Medvedev, στο καθοριστικό 10ο game, για να πάρει το σετ με 6-4.

Ήταν το τελευταίο σετ του αγώνα που είχαμε ανταγωνιστικό ματς, αφού στα δυο επόμενα σετ ο Ρώσος κυριάρχησε κατά κράτος. Κέρδισε 5 συνεχόμενα games στο 3ο σετ για να το κερδίσει με 6-1, ενώ στο 4ο "ξέφυγε" ξανά με double break στο 5-1 και τελικά το έκλεισε στο 8ο game, έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά παιχνιδιού.

Για 8η φορά θα βρεθεί σε έναν προημιτελικό Grand Slam o Medvedev, ο οποίος έχει κερδίσει τους 6 από τους 7 προηγούμενους. Στο US Open το ποσοστό του αυτό είναι στο 100%, έχοντας 3 νίκες σε ισάριθμους προημιτελικούς.

Την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη και φίλο του, Andrey Rublev, που νωρίτερα κέρδισε επίσης στα 4 σετ τον Jack Draper. Θα είναι η 8η τους συνάντηση στο tour, με τον Medvedev να έχει κερδίσει τις 5 προηγούμενες (5-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots