BREAKING: Δεν θα παίξει Wimbledon και Ολυμπιακούς ο Nadal!

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Nicolas Gouhier/FFT
tn team Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - 14:44

Ο Rafael Nadal ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ούτε στο Wimbledon, αλλά ούτε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Όπως εξήγησε μέσα από την ανακοίνωση που έκανε στα social media, ο Nadal δεν νιώθει έτοιμος σωματικά για να επιστρέψει στη δράση και πήρε αυτή την απόφαση προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο για όσο περισσότερο καιρό μπορεί.

"Αποφάσισα να μη συμμετέχω στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτή τη χρονιά. Δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση για να πάρεις, αλλά πρέπει να ακούσω το σώμα μου. Το συζητήσαμε με την ομάδα μου και καταλαβαίνω πως είναι η σωστή απόφαση", ανακοίνωσε ο Nadal μέσα από το Twitter.

"Ο στόχος μου είναι να επεκτείνω την καριέρα μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που με κάνει χαρούμενο, δηλαδή να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο και να συνεχίσω να μάχομαι για τους επαγγελματικούς και τους προσωπικούς μου στόχους."

Η απόφαση του Nadal, πάρθηκε λίγες μέρες μετά την ήττα του στα ημιτελικά του Roland Garros, το σημαντικότερο τουρνουά για εκείνον μέσα στη χρονιά. Η απόφασή του να προσπεράσει τη σεζόν του γρασιδιού δεν είναι έκπληξη, όμως από Ολυμπιακούς Αγώνες θα απουσιάσει για πρώτη φορά από το 2012, όταν δεν πήγε στο Λονδίνο λόγω της τενοντίτιδας στο γόνατό του.

Έχει πάντως κερδίσει δυο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην καριέρα του, το χρυσό στα μονά το 2008 στο Πεκίνο και το χρυσό στα διπλά το 2016 στο Ρίο, με συμπαίκτη τον Marc Lopez. Συνεπώς, σε επίπεδο στόχων το χρυσό μετάλλιο δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Ισπανό.

Η επιστροφή του πλέον αναμένεται να γίνει στην αμερικανική hard court season, που θα αρχίσει σε κάτι λιγότερο από 2 μήνες από το Rogers Cup στο Τορόντο (9-15 Αυγούστου) και θα ολοκληρωθεί βεβαίως με το US Open (30 Αυγούστου - 12 Σεπτεμβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots