Συμπλήρωσε τους ημιτελικούς ο Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © AELTC
tn team Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 - 22:05

O Matteo Berrettini κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime με 3-1 σετ και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Wimbledon. Αυτός θα είναι ο 2ος ημιτελικός σε Grand Slam για τον 25χρονο Ιταλό.

Δεν είχε εύκολο απόγευμα ο Matteo Berrettini, επιβεβαίωσε όμως τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Auger-Aliassime, κερδίζοντας τον 21χρονο Καναδό με 6-3, 5-7, 7-5, 6-3, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Wimbledon, μετά απ' αυτά των Novak Djokovic, Denis Shapovalov και Hubert Hurkacz.

Ο 25χρονος Ιταλός, ο οποίος ήταν και στα ημιτελικά του US Open το 2019, προηγήθηκε με 5-1 στο 1ο σετ, αλλά χρειάστηκε να σερβίρει σε 2 games για να το κερδίσει, με 6-3. Έχασε μια καλή ευκαιρία να πάρει και το 2ο σετ, καθώς επέστρεψε από το 1-3 και πέρασε μπροστά με 4-3, ενώ είχε τριπλό break point για το 5-3.

Ο Auger-Aliassime στάθηκε στο ύψος του, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 4-4, ενώ στο 11ο game έκανε ένα πολύ μεγάλο break, που τον έβαλε ξανά μπροστά στο σετ, με 6-5. Με love service game o Καναδός έκλεισε το 2ο σετ.

Και το 3ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Auger-Aliassime μάλιστα να έχει τα μόνα break points για αρκετή ώρα, όταν στο 3ο game προηγήθηκε με 1-1, 15-40 αλλά δεν κατάφερε να πάρει το break. Η επόμενη ευκαιρία για κάποιον από τους δυο παίκτες στο σετ ήρθε στο 12ο game για τον Berrettini, που την αξιοποίησε και πήρε ξανά το προβάδισμα με 2-1 σετ.

Ο Ιταλός είχε πια και το momentum στη μεριά του, για να ανοίξει με break το 4ο σετ και να προηγηθεί με 3-0. Δεν κοίταξε πίσω του ύστερα, μόνο στο 7ο game κινδύνεψε αλλά επέστρεψε από το 0-30 και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 5-2, για να κάνει το 6-3 με love service game αργότερα.

Με τη νέα μεγάλη πρόκρισή του, ο Berrettini έχει πλέον και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μπει στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, που νωρίτερα απέκλεισε τον Roger Federer με ένα εντυπωσιακό 3-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots