Μπήκε τελικό ο Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © AELTC
tn team Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 - 18:14

Στον πρώτο του Grand Slam τελικό προκρίθηκε ο Matteo Berrettini, που κέρδισε με 3-1 σετ τον Hubert Hurkacz και έγινε ο πρώτος φιναλίστ του Wimbledon.

Ένα φανταστικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Matteo Berrettini στον πρώτο ημιτελικό του Wimbledon, για να πάρει τη νίκη με 6-3, 6-0, 6-7 (3), 6-4 επί του Hubert Hurkacz και να προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του.

Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Novak Djokovic και Denis Shapovalov, που θα αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό.

Ο Berrettini ήταν καταπληκτικός από τη γραμμή του σερβίς σήμερα και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Hurkacz. Πέτυχε τους 22 από τους 60 winners του με άσους, κερδίζοντας τους 55 από τους 64 πόντους του στα πρώτα του σερβίς (86%) και τους 23 από τους 38 στα δεύτερα (61%).

Μόνο 2 φορές σε ολόκληρο τον αγώνα βρέθηκε αντιμέτωπος με break point και δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του, ούτε στο 3ο σετ, το οποίο έχασε στο tie-break. Επίσης, τελείωσε το ματς με 18 αβίαστα λάθη, 8 λιγότερα από τον Hurkacz, που είχε 27 winners και 26 λάθη.

Από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του ο 25χρονος Ιταλός, ο οποίος είχε τριπλό break point για να κάνει break από το 3ο game της αναμέτρησης. Ο Hurkacz ανέτρεψε το 0-40 και κράτησε το σερβίς του για το 2-1. Λίγο αργότερα ο Πολωνός είχε την πρώτη του ευκαιρία για break, αλλά o Berrettini υπερασπίστηκε το σερβίς του σε ένα δύσκολο game και ισοφάρισε σε 3-3.

Μετά απ' αυτό ο Ιταλός κέρδισε 9 games στη σειρά, σε έναν πολύ εντυπωσιακό μονόλογο που τον έβαλε μπροστά με 6-3, 6-0 και τον έφερε ένα σετ μακριά από την πρόκριση. Στο 5ο game του 2ου σετ, έσωσε και το 2ο break point που αντιμετώπισε σήμερα.

Στα δυο επόμενα σετ δεν απειλήθηκε καν με break point o Berrettini, που μπορεί να έχασε το 3ο στο tie-break (3-7), αλλά άνοιξε με break το 4ο και προηγήθηκε με 2-0, για να διατηρηθεί με ασφάλεια χάρη στο σερβίς του μπροστά έως το τέλος και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 2 ώρες και 36 λεπτά.

Για 1η φορά στην καριέρα του μπήκε σε έναν Grand Slam τελικό ο Berrettini, ο οποίος πραγματοποιεί ένα απίθανο τουρνουά και έχει χάσει μόνο 3 σετ στη διαδρομή του αυτή, σε 6 αναμετρήσεις.

Τέλος, ο Berrettini έγραψε ιστορία και για το ιταλικό τένις, αφού έγινε ο πρώτος Ιταλός τενίστας που προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon στη συνολική ιστορία του τουρνουά, δηλαδή από το 1877!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots