WTA
Svitolina: "Grand Slam και Νο.1 το 2020"

 
Svitolina: "Grand Slam και Νο.1 το 2020"
Svitolina: "Grand Slam και Νο.1 το 2020"
tennisnews team Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 - 14:17

H Elina Svitolina μίλησε για τους μεγάλους στόχους της για την επόμενη σεζόν, καθώς και για το φιλανθρωπικό ίδρυμα που σκοπεύει να δημιουργήσει.

"Προτεραιότητα για μένα είναι να μείνω υγιής, αλλά οι στόχοι μου είναι υψηλοί. Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam και να ανεβώ στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά. Θέλω να δημιουργήσω ευκαιρίες για τον εαυτό μου, για να πετύχω τον στόχο αυτό", δήλωσε η Svitolina, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στα δυο τελευταία Grand Slam, το Wimbledon και το US Open. 

Αυτοί ήταν και οι πρώτοι ημιτελικοί που συμμετείχε η Svitolina σε Grand Slam διοργανώσεις στην καριέρα της. Στην κατάταξη η ψηλότερη θέση που είχε ήταν το Νο.3, από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ φέτος τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.6.

Η Svitolina μίλησε και για την προτίμησή της ανάμεσα στα Grand Slam: "Είναι δύσκολο να διαλέξεις κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω πως προτιμώ το Wimbledon. Είναι εκεί που ξεκίνησα να παίζω καλύτερα φέτος, μετά τα προβλήματα που είχα στο γόνατο."

Η Svitolina, μίλησε τέλος και για το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα ανοίξει και θα βοηθάει παιδιά στην Ουκρανία να υλοποιούν τα όνειρά τους: "Είναι σημαντικό να ερχόμαστε σε επαφή με χαρισματικά παιδιά και να τα βοηθάμε να φτάνουν στο maximum των δυνατοτήτων τους, να τα υποστηρίζουμε για να γίνονται αυριανοί νικητές. Αυτός είναι ο σκοπός του ιδρύματος.

Ακόμα δεν ξέρουμε που θα είναι η έδρα, σκεφτόμαστε την Οδησσό, που είναι κοντά στην θάλασσα. Αλλά το Κίεβο είναι η πρωτεύουσα."

Στα πλαίσια αυτά, διοργάνωσε στο Κίεβο και ένα γκαλά με δημοπρασία αρκετών αντικειμένων μεγάλων παικτών, ανάμεσά τους και οι Roger Federer και Rafael Nadal, για να συγκεντρώσει τα πρώτα χρήματα για το ίδρυμά της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots