WTA
Πρωταθλήτρια στο Μοντερρέι η Svitolina (vid)

 
Πρωταθλήτρια στο Μοντερρέι η Svitolina (vid)
Πρωταθλήτρια στο Μοντερρέι η Svitolina (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 - 7:01

Τον πρώτο της τίτλο για το 2020 κατέκτησε η Elina Svitolina, η οποία μετά από μια τρίωρη μάχη, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Marie Bouzkova και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Monterrey Open.

Έπειτα από έναν εξαντλητικό τελικό, η Svitolina επικράτησε της Bouzkova με 7-5, 4-6, 6-4, πάνω στη συμπλήρωση τριών ωρών αγώνα!

Η 25χρονη Ουκρανή, η οποία έσβησε τα 14 από τα 18 break point που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τα 5 από τα 14 που είχε, υπέστη break στο εναρκτήριο game του τελικού, ωστόσο ισοφάρισε γρήγορα, με break back για το 2-2. Ακολούθησε μια πολύ έντονη μάχη από τις δυο παίκτριες για περισσότερο από μια ώρα, με τη Svitolina να καταφέρνει τελικά να κάνει το αποφασιστικό break για το 7-5 και να βάζει τέλος στο 1ο σετ.

Η Bouzkova έπρεπε να σβήσει 3 break point για να μη μείνει πίσω με 1-3 στο 2ο σετ και να κάνει λίγο αργότερα εκείνη το πρώτο break, για να περάσει μπροστά με 4-3. Σέρβιρε επιτυχώς για το 5-3 η Τσέχα και αφού έχασε δυο set point για το 6-3, κατάφερε τελικά να κλείσει το σετ στο 10ο game, στο σερβίς της.

Στο τελευταίο σετ, αν και υπέστη ξανά break στο πρώτο game, η Svitolina κέρδισε τα 3 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 3-1. Έκτοτε δεν ισοφαρίστηκε ξανά και βρέθηκε να προηγείται και με 5-2. Η Bouzkova πάντως αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 5-4, καλύπτοντας το break της διαφοράς, όταν όμως σέρβιρε για το 5-5 δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αντεπίθεση και με το 5ο της break στον τελικό, η Svitolina "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη.

Ήταν ο πρώτος τελικός και ο πρώτος τίτλος για τη Svitolina στη φετινή σεζόν, με την Ουκρανή να φτάνει τους 14 τίτλους καριέρας, με το πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ 14-3 νίκες που έχει σε τελικούς. Μετά απ' αυτό, η Svitolina κέρδισε 2 θέσεις και επέστρεψε στο Top 5 και στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 21χρονη Τσέχα κέρδισε 10 θέσεις και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 50 της κατάταξης, ανεβαίνοντας στο Νο.47. Αυτός ήταν ο πρώτος τελικός καριέρας στο WTA Tour για την Bouzkova, που είχε αγωνιστεί και σε έναν τελικό WTA 125K Series ξανά στο Μεξικό, πέρσι τέτοια εποχή στη Γουαδαλαχάρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots