WTA
Νικήτρια στο Βερολίνο η Svitolina (vid)

 
Νικήτρια στο Βερολίνο η Svitolina (vid)
Νικήτρια στο Βερολίνο η Svitolina (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 - 17:09

H Elina Svitolina κέρδισε την Petra Kvitova στον τελικό του Bett1 Aces στο Βερολίνο και κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στην περίοδο της αναστολής του tour.

H Svitolina, η οποία είχε αγωνιστεί σε ακόμα ένα τουρνουά επίδειξης στην Ελβετία πριν παίξει στο Βερολίνο, κατάφερε να κερδίσει την Kvitova με 3-6, 6-1, [10-5] και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Bett1 Aces Berlin.

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ, η Ουκρανή πρωταθλήτρια κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα, ξεκινώντας με ένα σερί τριών κερδισμένων games το 2ο σετ (3-0), το οποίο το κατέκτησε κάνοντας και δεύτερο break, με 6-1. Στο super tie-break είχε όλη την ώρα ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο κατάφερε να μεγαλώσει κερδίζοντας τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους του παιχνιδιου, για να διαμορφώσει το 10-5.

Η Svitolina είχε δώσει ακόμα έναν αγώνα για το συγκεκριμένο τουρνουά, την περασμένη Τρίτη, στον οποίο κέρδισε την Anastasija Sevastova με 7-6 (2), 6-3. Η Kvitova είχε κερδίσει στα ημιτελικά την Kiki Bertens με 6-3, 6-2, ενώ είχε παίξει και έναν επιπλέον αγώνα στην 1η φάση με την Andrea Petkovic, την οποία νίκησε με 6-4, 6-1.

Τόσο η Svitolina, όσο και η Kvitova, θα συμμετέχουν και στο δεύτερο τουρνουά του Βερολίνου, που ξεκίνησε σήμερα. Αμφότερες πήραν bye για την ημιτελική φάση, όπου η Svitolina θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Anastasija Sevastova-Kiki Bertens και η Kvitova θα αναμετρηθεί με μια εκ των Andrea Petkovic και Alexandra Vecic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots