WTA
WTA: Το καλαντάρι για το πρώτο 6μηνο του 2022

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © WTA Finals
tn team Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 - 7:01

Η WTA ανακοίνωσε το πρόγραμμα της νέας σεζόν για το πρώτο εξάμηνο, έως και το Wimbledon.

Η WTA έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το πρόγραμμα της νέας σεζόν έως και το τέλος της σεζόν του γρασιδιού, που θα ολοκληρωθεί με το Wimbledon, στις 10 Ιουλίου.

Η 49η σεζόν του WTA Tour, θα ανοίξει με το αυστραλιανό καλοκαίρι, που φέτος θα αρχίσει με δυο 250άρια τουρνουά στη Μελβούρνη και ένα 500άρι στην Αδελαΐδα. Τη δεύτερη εβδομάδα θα γίνει ακόμα ένα τουρνουά στην Αδελαΐδα (250άρι) και ένα στο Σίδνεϊ (500άρι), ενώ τις δυο επόμενες εβδομάδες θα γίνει το Australian Open.

Δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη συνέχεια, καθώς όλα τα μεγάλα τουρνουά θα διεξαχθούν κανονικά. Εκτός από το Roland Garros (22 Μαΐου - 5 Ιουνίου) και το Wimbledon (27 Ιουνίου - 10 Ιουλίου), που θα ολοκληρώσουν τη χωμάτινη και τη χορτάρινη σεζόν αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν ακόμα 5 1000άρια τουρνουά: της Ντόχα, του Ίντιαν Γουέλς, του Μαϊάμι, της Μαδρίτης και της Ρώμης.

"Η σεζόν του 2022 θα προσφέρει για μια ακόμα φορά ένα υψηλού κύρους καλαντάρι για τις καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάει αυτή η νέα σεζόν και χτίζουμε πάνω στη δημοτικότητα και την κληρονομιά των τουρνουά μας, ενώ παρακολουθούμε τις αθλήτριες μας να επιδεικνύουν το ταλέντο τους σε περισσότερους από 850 εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο πρόεδρος της WTA, Steve Simon.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του WTA Tour για τους πρώτους 6 μήνες του 2022 εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots