WTA
Svitolina: "Δεν αγωνίζομαι μόνο για μένα, αλλά για όλη την Ουκρανία" (vids)

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina © Abierto GNP Seguros
tn team Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 - 10:52

Η Elina Svitolina κέρδισε τον πρώτο της αγώνα στο Μοντερρέι και συγκινημένη ευχαρίστησε το κοινό για τη στήριξη, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για εκείνη να βοηθήσει την πατρίδα της σ' αυτές τις δύσκολες ώρες, αλλά και να ενώσει την κοινότητα του τένις για χάρη της.

"Είναι πολύ ξεχωριστό τουρνουά αυτό για μένα, όλα τα χρήματα που θα κερδίσω θα πάνε απευθείας στον ουκρανικό στρατό, οπότε σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη", είπε η Svitolina, χωρίς να συγκρατήσει την συγκίνησή της.

"Πάνε ήδη 6 μέρες και όλες οι Ουκρανίδες παίκτριες που βρισκόμαστε εδώ είμαστε τρομοκρατημένες με όλα όσα συμβαίνουν", συνέχισε η κορυφαία Ουκρανή τενίστρια.

Η Svitolina αργότερα στη συνέντευξη Τύπου είπε: "Δεν αγωνίζομαι μόνο για μένα, αγωνίζομαι για τη χώρα μου, αγωνίζομαι για να βοηθήσω τον στρατό και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Κάθε νίκη που θα πετυχαίνω εδώ θα είναι πολύ ξεχωριστή. Η αποστολή μου είναι να ενώσω την τενιστική οικογένεια για να στηρίξει την Ουκρανία, επειδή αυτό που συμβαίνει είναι φριχτό για όλη την Ουκρανία."

Η Svitolina έπαιξε πολύ καλά και επιβλήθηκε στην πρεμιέρα της στο Monterrey Open της Ρωσίδας Anastasia Potapova, με 6-2, 6-1.

Μέχρι και λίγες ώρες πριν, η παρουσία της στο τουρνουά ήταν αμφίβολη, καθώς είχε ανακοινώσει πως δεν θα αγωνιζόταν αν η WTA και η ITF δεν ύψωναν τις φωνές τους κατά της Ρωσίας. Κάτι που τελικά έγινε χθες το απόγευμα, με τα κυβερνητικά όργανα του τένις να αποκλείουν όλα τα τουρνουά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από το tour, τις εθνικές ομάδες τους απ' όλες τις ομαδικές διοργανώσεις και φυσικά οι παίκτες αυτών των χωρών δεν έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπούν τις πατρίδες τους, επομένως η Potapova αγωνίστηκε χωρίς να έχει τη ρωσική σημαία δίπλα στο όνομά της.

Η Svitolina, η οποία έχει δεσμευτεί να στέλνει κάθε ευρώ από τα χρηματικά έπαθλα που λαμβάνει από τα τουρνουά από δω και πέρα στην Ουκρανία για να αμυνθεί, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο την προερχόμενη από τα προκριματικά, Viktoriya Tomova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots