WTA
Τίτλος και Top 3 η Jabeur, έπειτα από τραυματισμό της Bencic (vids)

 
Ons Jabeur
Ons Jabeur © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 17:50

H Ons Jabeur αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 500άρι του Βερολίνου, καθώς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα η Belinda Bencic, έπειτα από τραυματισμό της στο αριστερό πόδι. H Jabeur θα γράψει για ακόμα μια φορά ιστορία, ανεβαίνοντας στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο.

Η Bencic κέρδισε χθες σε περισσότερο από 3 ώρες μιας τεράστιας μάχης τη Μαρία Σάκκαρη και την άφησε εκτός τελικού στο Βερολίνο, σήμερα όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα, εγκαταλείποντας στις αρχές του 2ου σετ με τραυματισμό στο αριστερό της πόδι.

Η Jabeur, η οποία είχε πάρει ήδη ένα καλό προβάδισμα με σετ και με break για το 6-3, 2-1 σε 50 περίπου λεπτά, κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο, στην φανταστική σεζόν που διανύει.

Ήταν ο 2ος τίτλος στο 2022 για την 28χρονη Τυνήσια, που τον περασμένο Μάιο έγινε η πρώτη Αράβισσα τενίστρια που κέρδισε 1000άρι, στο τουρνουά της Μαδρίτης, ενώ έπαιξε σε άλλους δυο τελικούς φέτος, στο 1000άρι της Ρώμης και στο 500άρι του Τσάρλεστον.

Συνολικά έχει 3 τίτλους καριέρας (3-5 σε τελικούς) και τη Δευτέρα αναμένεται να γράψει ξανά ιστορία, καθώς θα γίνει η πρώτη Αράβισσα που θα ανεβεί στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας μια θέση για να ανεβεί στο Νο.3 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots