WTA
Swiatek: "Έκλαψα γιατί ήταν δύσκολες εβδομάδες"

 
Swiatek: "Έκλαψα γιατί ήταν δύσκολες εβδομάδες"
© China Open/VCG
tn team Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2023 - 22:06

Η Iga Swiatek μίλησε για τα έντονα συναισθήματα που είχε μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Πεκίνο, τις δύσκολες εβδομάδες μετά το US Open, αλλά και τη μεγάλη πίεση που υπήρξε γενικά στους ώμους της από το 2022, όταν και ανέβηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Έκλαψα λίγο μετά τη νίκη μου, επειδή ξέρω πως ήταν δύσκολο να μείνω θετική και συγκεντρωμένη. Ίσως αυτό δεν ισχύει για όλες, αλλά με μένα έτσι είναι. Δέχτηκα μεγάλη υποστήριξη από την ομάδα μου τις τελευταίες εβδομάδες και είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν σκεφτόμουν τίποτα, ήμουν απλά συγκεντρωμένη στο τένις μου", είπε η Swiatek στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, μετά τον θρίαμβό της στο China Open.

Μετά από 18 μήνες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Swiatek αποκλείστηκε από τον 4ο γύρο του US Open και έχασε τα σκήπτρα από την Aryna Sabalenka. Αυτό μπορεί να απελευθέρωσε μέρος της πίεσης, όπως έχει αποκαλύψει σε άλλες συνεντεύξεις της η Πολωνή, αλλά τη λάβωσε κιόλας, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι.

"Μου ήταν δύσκολο να μην σκέφτομαι όλα όσα συνέβησαν, αλλά τα πράγματα πήγαν καλά εδώ στο Πεκίνο. Δεν μου ήταν εύκολο, ειδικά πριν από τον πρώτο μου αγώνα. Κάθε φορά ένιωθα και λίγο χειρότερα, αλλά τα κατάφερα. Κατάφερα να αφήσω πίσω το παρελθόν και να εστιάσω στο μέλλον, στο επόμενο βήμα, στα επόμενα 5 λεπτά στο court. Κάποιες φορές αυτό είναι δυσκολότερο, άλλες είναι ευκολότερο."

Μπορεί να μην φαινόταν στον πολύ κόσμο, μιας και τα κατάφερε περίφημα στην πρώτη της θητεία στο Νο.1, όμως η πίεση που ένιωθε όλον αυτόν τον καιρό η Swiatek ήταν έντονη, καθώς αρκετά ξαφνικά βρέθηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τον Απρίλιο του 2022, μετά και την απόσυρση της Ashleigh Barty από το tour.

"Τις τελευταίες σεζόν η πίεση ήταν πολύ μεγάλη. Θα έλεγα πως η βελτίωση που έδειξα ήταν ραγδαία και δεν περίμενα να βρεθώ στο Νο.1 του κόσμου πέρσι. Έπρεπε να διαχειριστώ πολλά πράγματα και να αναπτύξω το παιχνίδι μου πολύ γρήγορα. Η πίεση το κάνει δύσκολο. Είναι όμως ένα παιχνίδι που χρειάζεται να προσαρμόζεσαι γρήγορα σε καταστάσεις. Αν βρεθώ ξανά στο Νο.1, θα είμαι σίγουρα καλύτερα προετοιμασμένη. Έχω πάρει ένα μάθημα και θα μου είναι ευκολότερο να το διαχειριστώ την επόμενη φορά."

Τέλος, η Swiatek ρωτήθηκε για το αν θα μείνει στην Κίνα τις επόμενες ημέρες και αποκάλυψε πως θέλει να περάσει όσο περισσότερο καιρό μπορεί στο σπίτι της, αφού σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα επιστρέψει στις προπονήσεις, για να προετοιμαστεί για το Κανκούν και το WTA Finals (29 Οκτωβρίου - 5 Νοεμβρίου).

"Δυστυχώς δεν μπορώ να μείνω στην Κίνα. Το πρόγραμμα είναι αυστηρό και θέλω να εκμεταλλευτώ όλες τις ημέρες ξεκούρασης που θα έχω για να είμαι στο σπίτι μου. Είναι σημαντικό για μένα, γι' αυτό και θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατό. Δεν θα μείνω πολλές μέρες, το Κανκούν είναι πολύ σημαντικό τουρνουά και θέλω να είμαι καλά προετοιμασμένη. Θα μείνω 2 εβδομάδες στο σπίτι και τις 8 μέρες θα κάνω κανονικά προπονήσεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots