WTA
Τα "έχωσε" στη διοργάνωση του WTA Finals η Sabalenka

 
Τα "έχωσε" στη διοργάνωση του WTA Finals η Sabalenka
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 - 13:44

Η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, Aryna Sabalenka, τα "έχωσε" κανονικά στους διοργανωτές του WTA Finals του Κανκούν, που παρέδωσαν το γήπεδο μόλις μια μέρα πριν από την έναρξη των αγώνων.

Τις τελευταίες μέρες έχει ασκηθεί έντονη κριτική για την ανετοιμότητα των Μεξικανών, σε μια από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις της χρονιάς. Οι εργασίες για το στάδιο όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες ολοκληρώθηκαν μόλις χθες, μια ημέρα πριν από την έναρξη των αγώνων, με τις παίκτριες να έχουν μόλις δυο προπονητικά γήπεδα για να προετοιμαστούν αυτή την εβδομάδα, καθώς και τη δυνατότητα να κάνουν από μια προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο, πριν αγωνιστούν.

Η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, Aryna Sabalenka, δεν δίστασε να μιλήσει γι' αυτό το ζήτημα στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στο Κανκούν.

"Δεν είμαι χαρούμενη που δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε στο γήπεδο αγώνων. Θεωρώ πως αυτό δεν αντιπροσωπεύει το επίπεδο του WTA Finals. Είχαμε κυριολεκτικά μια ώρα, 45 λεπτά, για να δοκιμάσουμε το γήπεδο σήμερα", είπε η Sabalenka.

"Είμαι σίγουρη πως και οι υπόλοιπες παίκτριες νιώθουν το ίδιο. Ξέρω πως οι συνθήκες είναι ίδιες για όλες, απλά δεν είναι συνθήκες για WTA Finals. Συνήθως χρειαζόμαστε 3 με 4 μέρες για να προσαρμοστούμε σε ένα τουρνουά. Θα δούμε όμως. Είναι αυτό που είναι. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να κάνει καλύτερη δουλειά η WTA", πρόσθεσε η 25χρονη Λευκορωσίδα, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη στην αποψινή της πρεμιέρα, στις 02:00 μετά τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας.

Δηλώσεις για το γήπεδο έκανε και η Iga Swiatek, Νο.2 στον κόσμο, η οποία είπε πως οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τα γήπεδα που έκαναν προπόνηση τόσες μέρες.

"Σήμερα είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ για πρώτη φορά, για 45 λεπτά. Είναι λίγο διαφορετικό από τα προπονητικά γήπεδα. Για να τα πας καλά εδώ, πρέπει να μην σε νοιάζει τι συμβαίνει γύρω σου και απλά να συγκεντρωθείς στο να παίξεις το καλύτερο τένις που μπορείς."

Η "αυλαία" του WTA Finals ανοίγει σήμερα, στις 21:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots