WTA
Η Rybakina διέλυσε τη Sabalenka στον τελικό του Μπρίσμπεϊν! (vid)

 
Η Rybakina διέλυσε τη Sabalenka στον τελικό του Μπρίσμπεϊν! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 - 10:35

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, η Elena Rybakina διέλυσε την Aryna Sabalenka στον τελικό του Brisbane International και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την τρομερή πρώτη εβδομάδα της για το 2024.

Η Rybakina επιβλήθηκε της Sabalenka με 6-0, 6-3 στον σημερινό τελικό, κάνοντας ένα εντυπωσιακό ματς, στο οποίο δεν κινδύνεψε ούτε στιγμή από το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 24χρονη Καζάκα κέρδισε τα 8 πρώτα games του αγώνα και προηγήθηκε με 6-0, 2-0. Η Sabalenka κέρδισε με break το πρώτο της game με ένα break, για να μειώσει σε 2-1, όμως η Rybakina ανέκτησε άμεσα τον έλεγχο και με νέο break έκανε το 3-1.

Το σερβίς της δεν απειλήθηκε ξανά για το υπόλοιπο του αγώνα και η Sabalenka κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά στο ένα break, δεν είχε όμως καμία τύχη για να επιστρέψει στο ματς, με την Rybakina να το κλείνει στο 9ο game.

Με τη νίκη αυτή η Rybakina έβαλε τέλος και σε ένα σερί 15 νικών που είχε η Sabalenka στην Αυστραλία, έχοντας φυσικά κατακτήσει και το Australian Open την περσινή σεζόν.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος για την Καζάκα (6-9 σε τελικούς), που άυριο θα κερδίσει μια θέση και θα ανεβεί στο Νο.3 του κόσμου, ισοφαρίζοντας το career high της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots