Δυνατή πρεμιέρα για Παύλου, κυρίως ταμπλό Σχινάς και Λογοθέτη

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 - 16:57

Η Δήμητρα Παύλου πραγματοποίησε μια πολύ δυνατή πρεμιέρα στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων αυτής της εβδομάδας στο Lyttos Beach, κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο τη Ρωσίδα Anna Ukolova. Στο κυρίως ταμπλό μπήκαν η Έλλη Λογοθέτη και ο Στέφανος Σχινάς.

Η Δήμητρα Παύλου πραγματοποίησε ακόμα έναν εξαιρετικό αγώνα στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach και επιβλήθηκε της Ρωσίδας Anna Ukolova, Νο.687 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-2, 6-1, σε 71 μόλις λεπτά.

Η Παύλου, η οποία ήταν ημιφιναλίστ πριν 2 εβδομάδες στο Lyttos Beach, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα εγκατέλειψε τον αγώνα της εξαιτίας ενοχλήσεων στο χέρι της, επέστρεψε δυναμικά και θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη είτε τη Ρωσίδα Valeriia Oliavskaia, Νο.6 στο ταμπλό, είτε τη Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei, δυο πολύ δυνατές παίκτριες, για μια θέση στα προημιτελικά.

Στο κυρίως ταμπλό των γυναικών μπήκε η Έλλη Λογοθέτη, που κατάφερε να κερδίσει τη μάχη που έδωσε με τη Σλοβάκα Stella Kovacicova, συμπαίκτριά της στο διπλό, με 6-3, 2-6, 11-9. Δεν τα κατάφερε η Μαρία Γεωργιάδου, που γνώρισε την ήττα στον τελευταίο γύρο των προκριματικών από την Κινέζα Fangran Tian, με 6-0, 6-0.

Στο ανδρικό ταμπλό, στο κυρίως ταμπλό των μονών μπήκε ο Στέφανος Σχινάς, που είχε το προβάδισμα απέναντι στον Βαγγέλη Κυπριώτη με 6-4, 3-1, όταν ο τελευταίος εγκατέλειψε.

Για τον 3ο προκριματικό γύρο έπαιξε και ο Γιάννης Κουντουράκης, που έκανε μια καλή προσπάθεια αλλά ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Rol Ginat, No.6 στο ταμπλό, με 7-5, 6-3. Το ντεμπούτο του σε κυρίως ταμπλό Futures διοργάνωσης πραγματοποίησε ο Παύλος Τσιτσιπάς, που γνώρισε την ήττα από τον Βρετανό Harry Wendelken, με 6-1, 6-2.

Στα διπλά, οι Γιάννης Κουντουράκης και Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισαν τον Παύλο και τον Πέτρο Τσιτσιπά με 6-2, 6-4 και μπήκαν στην προημιτελική φάση. Στα προημιτελικά μπήκαν και οι Στέφανος Σχινάς και Γιάννης Ξυλάς, που απέκλεισαν τους Ρουμάνους Andrei Cuceu και Radu Florin Macovei, με 6-2, 6-4.

Δεν κατάφεραν να τους ακολουθήσουν οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Γιάννης Σταμούλος, που ηττήθηκαν στον 1ο γύρο του διπλού από τον Γερμανό Dennis Dragomirov και τον Βούλγαρο Nikolay Nedelchev, με 6-1, 6-4.

Στο διπλό των γυναικών, άψογο ήταν το ξεκίνημα της Ελένης Χριστοφή και της Μιχαέλας Λάκη, που συνέτριψαν μέσα σε 49 λεπτά τη Βρετανίδα Graziella Barrett και τη Ρουμάνα Diana Maria Ilie με 6-0, 6-1 και μπήκαν στα προημιτελικά.

Μετά από ένα κλειστό ματς, οι Ανδριάννα Χριστοπούλου και Δήμητρα Παύλου ηττήθηκαν από τις Ισπανίδες Nora Ayala Serra και Judith Hernandez Miranda, με 7-5, 6-3, ενώ εκτός προημιτελικών έμειναν και οι Έλλη Λογοθέτη και Stella Kovacicova, που ηττήθηκαν από τις Bianca Elena Barbulescu και Risa Ushijima, με 6-1, 6-0.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών σε άνδρες και γυναίκες. Η Μιχαέλα Λάκη, πρωταθλήτρια την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά του Lyttos Beach, θα παίξει με την Κινέζα qualifier Fangran Tian, ενώ η Ελένη Χριστοφή θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Martina Spigarelli, Νο.4 στο ταμπλό. Θα παίξουν ακόμα η Έλλη Λογοθέτη, κόντρα στη Ρουμάνα Oana Gavrila, No.7 στο ταμπλό, καθώς και η Ανδριάννα Χριστοπούλου, απέναντι στην Ιταλίδα qualifier, Benedetta, Ortenzi.

Στους άνδρες, ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αριστοτέλη Θάνο στον αγώνα της ημέρας. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα παίξει με τον Ολλανδό Jung Long Weng, ο Γιάννης Ξυλάς με τον Ιταλό Alessandro Procopio, ενώ ο Στέφανος Σχινάς με τον Λιθουανό Pijus Vaitiekunas.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots