ATP
Preview: Djokovic vs Shapovalov

 
Preview: Djokovic vs Shapovalov
Preview: Djokovic vs Shapovalov
tennisnews team Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 - 13:40

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον τελευταίο τελικό σε διοργάνωση Masters 1000 για το 2019. Θα καταφέρει ο Novak Djokovic να κερδίσει τον 5ο τίτλο του στο Bercy, ή θα κερδίσει τον πρώτο του μεγάλο τίτλο στην καριέρα του ο Denis Shapovalov.

Ο μεγάλος τελικός του Paris Masters, του τελευταίου Masters 1000 τουρνουά της σεζόν στο καλαντάρι της ATP, θα γίνει σήμερα, στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD. Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου της σεζόν.

Ο Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Shapovalov για 4η φορά στην καριέρα του. Δεν έχει χάσει ποτέ από τον Καναδό, κερδίζοντάς τον και στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους, που ήταν όλες φέτος, σε Μελβούρνη, Ρώμη και Σαγκάη.

Ο 32χρονος Σέρβος, θα πέσει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης της Δευτέρα, θέλει όμως τη νίκη που θα βελτιώσει τις πιθανότητές του για να τερματίσει στο Νο.1 τη σεζόν, καθώς αν κατακτήσει το τρόπαιο θα απέχει 640 βαθμούς από τον Rafael Nadal. Αν χάσει σήμερα, η διαφορά θα γίνει 1.040 βαθμοί.

Θα είναι ο 50ός τελικός σε Masters διοργάνωση για τον Nole, που διεκδικεί τον 34ο τίτλο του στην κατηγορία, τον 5ο στο Paris-Bercy, τον 5ο στη φετινή σεζόν και τον 77ο συνολικά στην καριέρα του.

 

Σαφώς με πολύ λιγότερη εμπειρία θα αγωνιστεί στον τελικό ο 20χρονος Shapovalov, ο οποίος θα παίξει μόλις στον 2ο τελικό του στο tour και μάλιστα 2 εβδομάδες μόλις μετά από τον 1ο, που ήταν στην Στοκχόλμη και κατάφερε να κερδίσει.

Ό,τι κι αν συμβεί σήμερα αυτό είναι το πιο πετυχημένο τουρνουά για τον νεαρό Καναδό μέχρι τώρα στην καριέρα του και τη Δευτέρα θα κερδίσει τουλάχιστον 13 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, σημειώνοντας νέο career high στο Νο.15 του κόσμου. Αν κερδίσει σήμερα, θα "αναρριχηθεί" ακόμα ψηλότερα, στο Νο.11. 

Court Central:
16:00 Novak Djokovic v. Denis Shapovalov COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots