ATP
Toni Nadal: "O Rafa δεν σκέφτεται το τένις αυτή τη στιγμή"

 
Toni Nadal: "O Rafa δεν σκέφτεται το τένις αυτή τη στιγμή"
Toni Nadal: "O Rafa δεν σκέφτεται το τένις αυτή τη στιγμή"
tennisnews team Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 - 19:56

Όπως είναι λογικό, αυτή την περίοδο το τένις περνάει σε δεύτερη μοίρα, ακόμα και για τον Rafael Nadal.

"Με αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχουμε, το τένις έχει ξεχαστεί, δείχνει δευτερεύον. Ο ιός είναι αυτό που μετράει τώρα, όχι το τένις. Μιλούσα με τον Rafa και μου είπε ότι δεν τον νοιάζει το τένις αυτή τη στιγμή. Είναι λογικό, αν έχεις έστω και λίγη ευαισθησία", είπε ο Toni, σε συνέντευξή του στη Mundo Deportivo.

Ο Nadal συνεχίζει να γυμνάζεται στο σπίτι του, όπως φαίνεται από τις δημοσιεύσεις του στα social media, αλλά δεν προπονείται, όπως και οι περισσότεροι παίκτες. Κανείς δε γνωρίζει πότε θα επιστρέψει το τένις, είναι όμως πιθανό το ενδεχόμενο να "σωθούν" το Roland Garros και το US Open, τα δυο Grand Slam που κατέκτησε πέρσι ο Ισπανός.

Έντονη είναι πάντως η δράση του Rafa και στη μάχη κατά του κορωνοϊού, που είναι από τους πιο ευαισθητοποιημένους αθλητές στο ζήτημα και μαζί με τον Pau Gasol, είχε ξεκινήσει έναν έρανο, συγκεντρώνοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία της Ισπανίας με απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο θείος και προπονητής του Rafa έως το 2017, μίλησε και για το αγαπημένο τουρνουά του ανιψιού του, Roland Garros, το οποίο είχε ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις όταν πήρε την απόφαση να μεταφερθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου και να το ανακοινώσει πριν το συζητήσει με τα υπόλοιπα τουρνουά.

"Yπήρξαν άνθρωποι που πειράχτηκαν επειδή δεν τους ενημέρωσε το Roland Garros και δεν έδωσαν τις προτάσεις τους, αλλά εγώ δεν είμαι το Roland Garros και δεν μποροώ να το συμβουλέψω. Πριν λίγες εβδομάδες είχα πει ότι το τένις θα σταματούσε εντελώς για λίγο καιρό. Δεν γίνεται να παιχτεί τένις και δε θα παιχτεί αν δεν είναι εντελώς εγγυημένη η ασφάλεια των όλων

Τι θα συμβεί αν επιστρέψει ο ιός τον Οκτώβριο; Πόσες χώρες θα πρέπει να επιστρέψουν στα περιοριστικά μέτρα; Πόσο θα κρατήσει η απαγόρευση; Δε γνωρίζω. Το τένις είναι ένα άθλημα που κάνει πολλούς ανθρώπους να ταξιδεύουν από τη μια χώρα στην άλλη."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots