ATP
Nadal: "Η επιστροφή ενός καλού Federer θα είναι καλό για το τένις"

 
Rafael Nadal & Roger Federer
Rafael Nadal & Roger Federer Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 - 22:48

Για ακόμα μια φορά, ο Rafael Nadal παραδίδει μαθήματα υγειούς ανταγωνισμού.

Στην πρόσφατη συνέντευξη που είχε με έναν από τους χορηγούς του, τη Santander Private Banking, o Rafael Nadal μίλησε και για έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους που είχε ποτέ, τον Roger Federer, δείχνοντας για μια ακόμα φορά πως η σχέση τους αποτελεί υπόδειγμα ευγενούς άμιλλας για τον παγκόσμιο αθλητισμό.

"Αν αναρρώσει καλά, προετοιμαστεί καλά και νιώσει έτοιμος να κάνει κανονικές προπονήσεις, τότε πιστεύω πως μπορεί να επιστρέψει δυνατός", είπε χαρακτηριστικά ο Nadal, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ των 20 Grand Slam τίτλων του Federer τον Οκτώβριο στο Roland Garros.

"Δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, έχει ήδη αποδείξει πως όσο είναι υγιής μπορεί να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Σωματικά πάντα ήταν σε καλή κατάσταση και αν μπορεί να παίξει χωρίς να νιώθει πόνο, νομίζω πως θα είναι έτοιμος για το tour."

Κλείνοντας το θέμα Federer στη συζήτηση που είχε, ο Nadal ανέφερε και πως η παρουσία του Ελβετού στο tour από μόνη της κάνει καλό στο άθλημα.

"Είναι καλό για το τένις να επιστρέψει ο Federer και να είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Να επιστρέψει με μαχητικό πνεύμα και να συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το rivalry μεταξύ μας. Κάνει το άθλημα πολύ μεγαλύτερο, όχι μόνο κατά την προσωπική μου άποψη, αλλά και από μια παγκόσμια οπτική. Πιστεύω πως αυτό το rivalry είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σπουδαίο για το άθλημά μας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots