ATP
5 τρελές ιστορίες από το 2020 (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 - 20:44

5 πολύ σημαντικές και απρόσμενες ειδήσεις από τη χρονιά που μας πέρασε, στο ATP Tour.

5) Η πρόβλεψη του Federer για τον Rublev: Από το τέλος του 2019, ο Roger Federer είχε προβλέψει πως η χρονιά του Andrey Rublev θα έχει κάτι ιδιαίτερο το 2020, με τον Ρώσο να τον επιβεβαιώνει πανηγυρικά κερδίζοντας 5 τίτλους, 41 αγώνες και μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

4) H φόρμα του Schwartzman: Ο Diego Schwartzman είχε μερικά άσχημα αποτελέσματα όταν επέστρεψε το τένις, μέχρι να κάνει εκείνη την εμπνευσμένη εμφάνιση με τον Rafael Nadal στη Ρώμη, όπου πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του και μετά απ' αυτό άλλαξαν τα πάντα. Ο Αργεντινός προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό σε Masters διοργάνωση (Ρώμη), στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam (Roland Garros), μπήκε στο Top 10 για πρώτη φορά και προκρίθηκε στο ATP Finals.

3) Η άνοδος του Musetti: Ο μόλις 18χρονος Lorenzo Musetti, συστήθηκε στο ευρύτερο τενιστικό κοινό σε όλο τον κόσμο με τις εμφανίσεις του στο Masters της πατρίδας του, στη Ρώμη, όπου κέρδισε μεταξύ άλλων δυο πρώην Top 5 παίκτες, τους Stan Wawrinka και Kei Nishikori.

4) Η έκπληξη της χρονιάς από τον Sonego: Ένας άλλος Ιταλός, ο 25χρονος Lorenzo Sonego, έκανε την έκπληξη της χρονιάς στη Βιέννη, όπου κέρδισε τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, Novak Djokovic. Και όχι απλά τον κέρδισε, αλλά το έκανε με το εμφατικό 6-2, 6-1, υποχρέωσε τον Σέρβο στην πιο "βαριά" ήττα της καριέρας του σε αγώνα best of three.

5) Η αποβολή του Djokovic στο US Open: Αναμφίβολα η πιο μεγάλη και η πιο σοκαριστική είδηση της χρονιάς, ήταν η αποβολή του Djokovic από το US Open. Το ατύχημα που είχε με την επόπτρια γραμμών, όχι μόνο του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο του στο US Open, αλλά του χάλασε και ένα απίθανο σερί που έτρεχε από την αρχή της χρονιάς, με 26 νίκες στη σειρά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots