ATP
Εκτός Rogers Cup Djokovic και Thiem

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 - 15:34

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι λίστες αποδοχής για το επόμενο Masters 1000 που θα γίνει στον Καναδά και οι απουσίες ήταν πολύ ηχηρές.

Συγκεκριμένα, δεν δήλωσαν συμμετοχή στο Rogers Cup φέτος οι Novak Djokovic, Dominic Thiem, David Goffin και Stan Wawrinka. Βρίσκονται στη λίστα οι Rafael Nadal και Roger Federer, που δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα αγωνιστούν.

Ο Djokovic φυσικά βρίσκεται σε μια σεζόν στην οποία έχει θέσει τους πολύ μεγάλους του στόχους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το US Open. Έχει πετύχει ήδη τους 4 στόχους του γι' αυτή τη σεζόν, που ήταν να ξεπεράσει το ρεκόρ του Federer με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 και βεβαίως τα τρια πρώτα Grand Slams της χρονιάς, το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon. Αν κερδίσει και το US Open θα γίνει ο πρώτος παίκτης από το 1969 που θα έχει κερδίσει όλα τα Slams την ίδια χρονιά, ενώ αν κερδίσει και το χρυσό την ερχόμενη εβδομάδα στο Τόκιο θα έχει κάνει το "Golden Slam", κάτι που κανείς άνδρας τενίστας δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν.

Kι ενώ για τον Djokovic είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων, για το άλλο πολύ μεγάλο όνομα που θα λείπει από το Rogers Cup, τον Dominic Thiem, η σεζόν πηγαίνει όλο και χειρότερα.

O Αυστριακός δεν είχε καθόλου καλό πρώτο μισό το 2021, ούτε καν στην αγαπημένη του χωμάτινη σεζόν, ενώ αργότερα τραυματίστηκε στον δεξί του καρπό και υποχρεώθηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Wimbledon. Πλέον ο μεγάλος στόχος για τον Thiem είναι η επιστροφή στο US Open, ωστόσο φαντάζει δύσκολο αφού εκτός από το Rogers Cup, απέσυρε τη συμμετοχή του και από το Cincinnati Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots