ATP
Νικητής στην Αγία Πετρούπολη ο Cilic (vid)

 
Marin Cilic
Marin Cilic © Formula TX #FORMULATX
tn team Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 18:29

O Marin Cilic ανέτρεψε το 1-3 στο 3ο σετ και κέρδισε τον Taylor Fritz σε έναν συναρπαστικό τελικό στην Αγία Πετρούπολη, κατακτώντας τον 20ό τίτλο της καριέρας του.

Μετά από 2,5 ώρες μιας μεγάλης μάχης, ο Marin Cilic κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Taylor Fritz με 7-6 (3), 4-6, 6-4 και να γίνει ο νέος πρωταθλητής του St. Petersburg Open στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Cilic είχε προηγηθεί με 5-2 στο 1ο σετ του τελικού, αλλά έχασε την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο 9o game, χάνοντας και ένα set point στο 5-3, 40-30 στο δικό του σερβίς. Ο Fritz έκανε το break και ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Κροάτης πήρε τελικά το 1ο σετ στο tie-break, όπου ήταν αλάνθαστος και επιβληθηκε με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Cilic προηγήθηκε 2 φορές με break και όμως δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει. Πρώτα έκανε break στο εναρκτήριο game για το 1-0 και αργότερα στο 5ο game για το 3-2, με τον Fritz να απαντάει άμεσα και στα δυο breaks, ισοφαρίζοντας σε 1-1 και 3-3 αντίστοιχα. Λίγο μετά, στο 10ο game, o Αμερικανός κατάφερε να κάνει και 3ο break, κάνοντας το 6-4 και στέλνοντας το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί ο Fritz έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-1, "αγκαλιάζοντας" μια μεγάλη ανατροπή. Ο Cilic ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και είχαμε ανατροπή στην ανατροπή, με τον Κροάτη να κάνει το break και να μειώνει σε 3-2. Αργότερα έσβησε και διπλό break point, στο 2-3, 15-40, για να ισοφαρίσει σε 3-3.

Αφού ισορρόπησε ξανά τον τελικό, ο Cilic "έσπασε" ξανά το σερβίς του Fritz στο 9ο game, προηγήθηκε με 5-4 και σέρβιρε στη συνέχεια επιτυχημένα για το 6-4, κερδίζοντας έτσι τα 5 από τα 6 τελευταία games του τελικού.

Αυτός ήταν ο 20ός τίτλος καριέρας για τον Cilic (20-15 σε τελικούς), 2ος στη φετινή χρονιά μετά από το 250άρι της Στουτγκάρδης τον περασμένο Ιούνιο. Ήταν επίσης ο 3ος του τελικός και 2ος συνεχόμενος, αφού μόλις μια εβδομάδα πριν ήταν φιναλίστ στο 250άρι της Μόσχας.

Στα indoors, όπου τα πηγαίνει περίφημα ο 33χρονος Κροάτης, έφτασε τους 9 τίτλους, σε 14 τελικούς (9-5). Στα outdoor τουρνουά, τα οποία σαφώς είναι πολύ περισσότερα μέσα στη σεζόν, έχει μόλις 2 περισσότερους τίτλους.

Η επιτυχία της Αγίας Πετρούπολης αναμένεται να ανεβάσει τον Cilic και 6 θέσεις ψηλότερα, φέρνοντάς τον πίσω στο Top 30 και συγκεκριμένα στο Νο.29 του κόσμου. Θυμίζουμε πως ο Cilic, πρωταθλητής στο US Open το 2014, έχει φτάσει έως και το Νο.3 του κόσμου.

O Fritz, που βρίσκεται σε πολύ καλό "φεγγάρι" και έπαιξε στον πρώτο του ημιτελικό σε Masters πριν λίγες εβδομάδες στο Indian Wells, αγωνίστηκε στον πρώτο του τελικό για φέτος και μπορεί να τον έχασε (έχει συνολικά 1 νίκη σε 6 τελικούς), αλλά αναμένεται να κερδίσει 2 ακόμα θέσεις και να ανεβεί στο Νο.26 του κόσμου τη Δευτέρα. Το ρεκόρ του 24χρονου Αμερικανού είναι το Νο.24.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots