ATP
Paire: "Δε με νοιάζει τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους"

 
Benoit Paire
Benoit Paire © @sophiaopentennis #SofiaOpen2021
tn team Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 - 14:35

Όπως πάντα ειλικρινής, ο Benoit Paire εξέφρασε ανοιχτά τις απόψεις του σχετικά με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Αυστραλία και για τους παίκτες που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί.

"Δεν θα υπάρξει άλλη καραντίνα στη Μελβούρνη για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν με νοιάζει. Αν δεν παίξουν, ακόμα καλύτερα για μένα", είπε χαρακτηριστικά ο Paire, συνεχίζοντας:

"Είχα μείνει 14 μέρες σε lockdown επειδή είχα βγει θετικός πριν το US Open. Δεν με ενδιαφέρει για τους άλλους παίκτες. Έχω υψηλό κίνητρο για να έχω μια καλή σεζόν (το 2022) και αν κάποιοι παίκτες διστάζουν να εμβολιαστούν, καλύτερα να μείνουν στην Ευρώπη. Δεν είναι δικό  μου πρόβλημα. Πρέπει να εμβολιαστείς για να πας στην Αυστραλία. Εγώ έχω εμβολιαστεί και ανυπομονώ να ταξιδέψω εκεί.

Στο US Open, όλοι έλεγαν πως θα κάνουν μποϊκοτάζ, επειδή ακουγόταν πως θα γινόταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την Αυστραλία. Αλλά μετά που ξεκίνησε η σεζόν, όλοι ήθελαν να παίξουν", κατέληξε ο 32χρονος Γάλλος, ο οποίος είχε μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα.

Στο πρώτο μισό της χρονιάς, έως και το Wimbledon, είχε πετύχει μόλις 2 νίκες σε 19 αναμετρήσεις, εξηγώντας σχεδόν σε κάθε του συνέντευξη ότι δεν περνούσε καθόλου καλά στα τουρνουά, με όλους αυτούς τους περιορισμούς και πως σκεφτόταν ακόμα και να σταματήσει το τένις αν παραμείνουν τόσο αυστηρά τα μέτρα.

Στο δεύτερο μισό της χρονιάς, όπου σε πολλά τουρνουά τα μέτρα ήταν πιο χαλαρά και σχεδόν σε όλα υπήρχε κόσμος στις κερκίδες, ο Γάλλος άρχισε να παίζει καλύτερα και να πετυχαίνει κάποιες νίκες, με καλύτερη στιγμή την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Cincinnati Masters.

Σχετικά με το Australian Open υπάρχει έντονη παραφιλολογία τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα επιτραπεί η είσοδος των μη εμβολιασμένων παικτών στη χώρα και απλά θα χρειαστεί να τηρήσουν αυστηρή καραντίνα για 2 εβδομάδες, όπως είχαν κάνει και πέρσι, σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους που θα έχουν πολύ περισσότερα προνόμια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots