ATP
Παραμένει στο κυνήγι του Finals o Norrie (vids)

 
Cameron Norrie
Cameron Norrie © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 - 17:15

O Cameron Norrie έφτασε τις 50 νίκες στη χρονιά και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για να μπει στο ATP Finals. Στους "16" του Παρισιού προκρίθηκε και ο Grigor Dimitrov, ενώ εκτός έμεινε ο Andrey Rublev.

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Cameron Norrie, ο οποίος κέρδισε τον Reilly Opelka με 6-3, 6-4 σε 74 μόλις λεπτά και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Rolex Paris Masters. Αυτή ήταν η 50ή νίκη στη χρονιά, από τις 101 tour-level νίκες που έχει συνολικά στην καριέρα του ο Βρετανός!

Ο Norrie έσβησε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε σήμερα και κατάφερε να "σπάσει" 3 φορές το σερβίς του Opelka, που είναι αδιαμφισβήτητα από τα δυσκολότερα στο tour.

Στο 2ο σετ μάλιστα το "έσπασε" συνεχόμενες φορές, καθώς ήταν πίσω με 1-3 και κατάφερε να κερδίσει τα 4 επόμενα games και να προηγηθεί με 5-3. Προηγήθηκε με 0-40 και είχε τριπλή ευκαιρία και 4 match points συνολικά για να κάνει και 3ο συνεχόμενο break και να κλείσει το σετ με 6-3, αλλά ο Αμερικανός κατάφερε να μείνει στο τουρνουά και να μειώσει σε 5-4. Στο 10ο game, ο Norrie πάντως "κλείδωσε" τη νίκη του χωρίς πρόβλημα, κάνοντας το 6-4.

Με τη νίκη αυτή ο 26χρονος Βρετανός, ο οποίος πραγματοποιεί μια φανταστική χρονιά, όχι μόνο διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στο ATP Finals, αλλά πλησίασε αρκετά τους Hubert Hurkacz και Jannik Sinner, που βρίσκονται στην 8η και στην 9η θέση αντίστοιχα. Αν προχωρήσει πιο μακριά από εκείνους στο τουρνουά, θα είναι σε θέση και να τους ξεπεράσει.

Ο Hurkacz πάντως προκρίθηκε νωρίτερα στον 3ο γύρο του παρισινού Masters, αφού κέρδισε τον Tommy Paul με 7-5, 7-6 (4), σε έναν κλειστό αγώνα. Ο Πολωνός, πρωταθλητής στο Μαϊάμι νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ανέτρεψε το 3-5 στο 2ο σετ και έφτασε στη straight sets νίκη.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Dominik Koepfer, που κέρδισε στον πρώτο αγώνα της ημέρας τον Felix Auger-Aliassime, με 6-3, 7-5.

Ο Norrie θα συναντήσει στον 3ο γύρο τον Taylor Fritz, που έβγαλε εκτός το Νο.5 του ταμπλό, Andrey Rublev, κερδίζοντάς τον με 7-5, 7-6 (2).

Πολύ καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στα δυο τελευταία σετ, πραγματοποίησε και ο Grigor Dimitrov, ο οποίος επιβλήθηκε του Karen Khachanov με 4-6, 6-2, 6-0. Μόλις βρήκε ρυθμό ήταν τρομερός ο Βούλγαρος, ο οποίος κέρδισε τα 8 τελευταία games του αγώνα και θα περιμένει την αναμέτρηση του Alexander Zverev με τον Dusan Lajovic, για να μάθει τον αυριανό του αντίπαλο.

Τέλος, ο 21χρονος Hugo Gaston που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του, επικράτησε του Νο.12 του ταμπλό, Pablo Carreno Busta, με 6-7 (3), 6-4, 7-5 και μπήκε επίσης στην τελική 16άδα, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jannik Sinner και Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots