ATP
Τελικός και Year-end No.1 για 7η φορά ο Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 - 17:27

Έγραψε ιστορία για μια ακόμα φορά ο Novak Djokovic, ο οποίος κέρδισε τον Hubert Hurkacz έπειτα από μια μεγάλη μάχη και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Paris Masters, εξασφαλίζοντας παράλληλα το 7ο Year-end No.1 της καριέρας του!

Ο Novak Djokovic έγινε ο 1ος τενίστας στην ιστορία που θα τερματίσει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 7η φορά!

Τα απίθανα ρεκόρ του τεράστιου Σέρβου τενίστα συνεχίζονται και φέτος θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Pete Sampras, των 6 Year-end No.1, για να το κάνει για 7η φορά, αφού εξασφάλισε από τώρα και μαθηματικά την παραμονή του στην κορυφή έως το τέλος του 2021.

Παράλληλα, συνεχίζει να διευρύνει τη διαφορά του από τον Roger Federer στο ρεκόρ με τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο Νο.1, αφού με τη σημερινή νίκη εξασφάλισε πως θα ξεπεράσει και το ορόσημο των 350 εβδομάδων παραμονής, τη στιγμή που ο Ελβετός έχει 310 εβδομάδες!

Δεν είχε πάντως εύκολο απόγευμα ο Djokovic, ο οποίος χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Hubert Hurkacz, τον οποίο τελικά κατάφερε να κερδίσει με 3-6, 6-0, 7-6 (5), σε 2 ώρες και 17 λεπτά.

Στο 1ο σετ αντιμετώπισε προβλήματα ο Σέρβος, ο οποίος υπέστη break στο 8ο game και ο Hurkacz πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 5-3. Στο επόμενο game o Djokovic είχε το πρώτο του break point στο παιχνίδι, αλλά έκανε κάποια ασυνήθιστα λάθη για εκείνον και ο Πολωνός το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να κρατήσει τελικά το σερβίς του και να πάρει το 1ο σετ με 6-3.

Η απάντηση του Djokovic ήταν εντυπωσιακή, αφού κέρδισε 6 games στη σειρά και κέρδισε με bagel το 2ο σετ, συντρίβοντας τον Hurkacz, που έδειχνε αβοήθητος στο court. Λίγο έλειψε να δώσει συνέχεια στο σερί του ο Σέρβος, που είχε break point για το 2-0 στο 3ο σετ, αλλά ο Πολωνός κατάφερε να το σβήσει και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Nole πάντως συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και τελικά έκανε το break, για να προηγηθεί τα επόμενα λεπτά με 4-1. Η απόδοσή του όμως έπεσε λίγο το επόμενο διάστημα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Hurkacz, ο οποίος κέρδισε 3 games στη σειρά και έφερε νέα ισορροπία στο 3ο σετ, στο 4-4.

Στο 10ο game ο Πολωνός έσβησε και ένα match point, στο 4-5, 40-Α, για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 5-5. Έστειλε το σετ σε tie-break o Hurkacz, ο οποίος πήρε πρώτος προβάδισμα με mini-break στο 3-2, αλλά ο Nole κέρδισε τους 5 από τους 7 επόμενους πόντους και κατέκτησε το tie-break με 7-5, ολοκληρώνοντας το ματς στο 2ο match point του, περίπου 16 λεπτά μετά από το πρώτο.

Ήταν η 3η νίκη του Djokovic επί του Hurkacz σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με τον 34χρονο Σέρβο να συνεχίζει να γράφει τον δικό του θρύλο με τα απίθανα ρεκόρ του, που πιθανότατα να χρειαστούν δεκαετίες για να "σπάσουν".

Ο Djokovic προκρίθηκε στον 54ο τελικό του σε Masters διοργάνωση και θα διεκδικήσει τον 37ο τίτλο του (36-17), που επίσης θα αποτελεί ρεκόρ. Θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ του Alexander Zverev και του Daniil Medvedev.

Για φέτος θα είναι ο 7ος τελικός του, μετά από το Australian Open (νικητής), το Masters της Ρώμης (φιναλίστ), το 250άρι στο Βελιγράδι (νικητής), το Roland Garros (νικητής), το Wimbledon (νικητής) και το US Open (φιναλίστ), ενώ θα διεκδικήσει τον 5ο φετινό τίτλο του και τον 86ο συνολικά στην καριέρα του, στον 123ο τελικό του (85-37).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots