ATP
Djokovic: "Θέλω να γίνω προπονητής"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 - 16:55

Ο Novak Djokovic είπε πως μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις μπορεί να δει τον εαυτό του και στο ρόλο του προπονητή, αφού αγαπάει το άθλημα και θέλει να μεταδώσει όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια.

"Ναι, βλέπω τον εαυτό μου προπονητή στο μέλλον. Στ' αλήθεια αγαπώ αυτό το άθλημα. Δεν το αγαπώ μόνο όταν κερδίζω. Το αγαπώ όταν βρίσκομαι με τα παιδιά μου στο court, όταν το παρακολουθώ στην τηλεόραση και θα προσπαθήσω να μεταδώσω την εμπειρία μου στους ανερχόμενους τενίστες που θα παίζουν στο Novak Tennis Centre, στο οποίο είμαι πολύ αφοσιωμένος", είπε ο Djokovic χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του στα σερβικά.

"Η γνώση μπορεί να γίνει κατάρα αν δεν τη χρησιμοποιήσεις, ποιο είναι το νόημα να την έχεις αν δεν τη μοιράζεσαι; Σίγουρα μπορείς να επωφεληθείς από αυτή, αλλά όταν θα έχω τελειώσει με την καριέρα μου, δεν θέλω να την πάρω μαζί μου στον τάφο. Θέλω να μάθουν και άλλοι από την καριέρα μου, από τη φιλοσοφία μου, από την προσέγγισή μου, τη μεθοδολογία μου, τη δουλειά μου, όλα.

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά, όπως ποτέ δεν είναι και πολύ νωρίς. Για μένα, είναι λογικό στη ζωή να μεταδίδει κάποιος όλα όσα μαθαίνει και πετυχαίνει. Βλέπω τον εαυτό μου σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους στο μέλλον και θα είμαι πολύ χαρούμενος αν ένας από αυτούς είναι και ο ρόλος του προπονητή."

Όσο για το πως θα γιόρτασει μετά τον θρίαμβό του στο Παρίσι, είπε: "Θα το γιορτάσω με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Είναι η σύζυγός μου και τα παιδιά μου εδώ, θα απολαύσουμε μια τούρτα, θα βάλω μουσική και θα το γιορτάσουμε πριν φύγουμε (από το Παρίσι). Όπως έχω πει πολλές φορές, το τένις είνια ένα άθλημα που έχεις συνεχώς νέα ξεκινήματα, πρέπει πάντα να συγκεντρώνεσαι στην επόμενη πρόκληση. Δεν υπάρχει χρόνος για γιορτασμούς ή για να αναλύσεις ιστορικά επιτεύγματα. Αυτό το αφήνω στους άλλους, παρότι γνωρίζω καλά τι έχω κάνει.

Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να χαλαρώσει υπερβολικά. Μπορεί να ακουστεί χαζό, φυσικά και θέλω να χαλαρώνω, είναι σημαντικό κι αυτό, απλά δεν το γιορτάζω υπερβολικά πολύ. Είναι επιλογή μου να παίζω τένις, δε νιώθω καμία πίεση από κανέναν για να συνεχίζω να παίζω, οπότε απολαμβάνω να συνεχίζω μ' αυτόν τον τρόπο και σημαίνει τα πάντα για μένα."

Το επόμενο τουρνουά για τον Djokovic θα είναι το Nitto ATP Finals στο Τορίνο (14-21 Νοεμβρίου), ενώ μετά θα αγωνιστεί και στους τελικούς του Davis Cup για τη Σερβία (25 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots