ATP
"Έσπασε" τη σιωπή της για την υπόθεση Djokovic η ATP

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 - 23:38

Η σιωπή της για την υπόθεση του Novak Djokovic ήταν "εκκωφαντική", ωστόσο η ΑΤΡ έβγαλε τελικά ανακοίνωση σήμερα. Η ΑΤΡ στάθηκε την κακή συνεννόηση που υπήρξε, έμεινε ικανοποιημένη με την έκβαση της δίκης, ενώ αποκάλυψε πως μόλις 3 παίκτες στο Top 100 παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Η ανακοίνωση της ΑΤΡ:

"Η ΑΤΡ σέβεται απόλυτα τις θυσίες που έχουν κάνει οι Αυστραλοί πολίτες από την έναρξη της πανδημίας και τις αυστηρές πολιτικές μετανάστευσης που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Οι επιπλοκές που σχετίζονται με την είσοδο παικτών στην Αυστραλία τις τελευταίες μέρες, έχουν ωστόσο αναδείξει την ανάγκη για σαφέστερη κατανόηση και καλύτερη επικοινωνία για την εφαρμογή των κανόνων.

Είναι σαφές πως ταξιδεύοντας στη Μελβούρνη, ο Novak Djokovic πίστευε ότι του είχε χορηγηθεί η απαραίτητη ιατρική εξαίρεση, προκειμένου να είναι συμμορφωμένος με τους κανονισμούς εισόδου. Τα γεγονότα που οδήγησαν στην εκδίκαση της υπόθεσης τη Δευτέρα, έχουν κάνει ζημιά σε όλα τα μέτωπα. Και στην ευημερία του Novak, αλλά και στην προετοιμασία του για το Australian Open. Τα αιτήματα για ιατρική εξαίρεση παικτών, υποβάλλονται ανεξάρτητα από την ΑΤΡ, ωστόσο βρισκόμασταν σε συνεχή επαφή με την Tennis Australia για να αναζητήσουμε σαφήνεια σε όλη αυτή τη διαδικασία. Χαιρετίζουμε το αποτέλεσμα της ακρόασης της Δευτέρας και ανυπομονούμε να δούμε συναρπαστικό τένις τις επόμενες εβδομάδες.

Γενικότερα, η ΑΤΡ συνεχίζει να συνιστά τον εμβολιασμό για όλους τους παίκτς στο tour, γιατί πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο για το άθλημά μας και για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν τα παρεχόμενα οφέλη για την υγεία και τη συμμόρφωση με τους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς κανονισμούς, που αναμένουμε να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι με την πάροδο του χρόνου. Το 97% των Top 100 παικτών έχουν εμβολιαστεί και αυτό είναι ενθαρρυντικό ενόψει του Australian Open."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots