ATP
Djokovic: "Θέλω να επιστρέψω στην Αυστραλία - πιστεύω πως είχα καλές πιθανότητες φέτος"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Andrew Ong/USTA
tn team Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 - 22:01

Σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση στη Σερβία, ο Novak Djokovic μίλησε για το Australian Open και την περιπέτειά του στην Αυστραλία, για το υποστηρικτικό μήνυμα που έλαβε από τον Daniil Medvedev και για την απόφασή του να αρνηθεί τη βρετανική υπηκοότητα πριν μερικά χρόνια.

"Θέλω να επιστρέψω στην Αυστραλία και να παίξω στη Rod Laver Arena ξανά. Πολλά όμορφα πράγματα έχουν συμβεί για μένα εκεί, σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Πέρα απ' αυτό που συνέβη, νιώθω μια ξεχωριστή σύνδεση με την Αυστραλία", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξη που παραχώρησε για τη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας.

"Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο, αλλά πίστευα πως είχα καλές πιθανότητες αυτή τη χρονιά στο Australian Open. Στη Rod Laver Arena νιώθω λες και παίζω στο σπίτι μου. Το λέω αυτό με σεβασμό προς τον Rafael Nadal και προς όλους τους άλλους παίκτες, δεν λέω ότι θα κέρδιζα απαραίτητα, αλλά σίγουρα είχα καλές πιθανότητες."

Ο Djokovic αποκάλυψε ακόμα πως έλαβε μήνυμα στήριξης από τον Medvedev μετά από τον τελικό: "Ο Medvedev μου έστειλε μήνυμα 45 λεπτά μετά από τον τελικό. Το περιεχόμενο του μηνύματος είναι προσωπικό, αλλά μπορώ να σας πω πως ήταν υποστηρικτικός."

Ο Nole παραδέχτηκε ξανά το λάθος του να παραβρεθεί στη συνέντευξη της L' Equipe ενώ γνώριζε ότι είχε Covid τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που έκανε και στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο BBC: "Παραδέχομαι πως αυτό που έκανα με τη L' Equipe ήταν εγωιστικό. Ήταν λάθος μου και το λέω. Καταλαβαίνω πως κάποιοι δεν θα με συγχωρήσουν γι' αυτό και καταλαβαίνω και την κριτική που γίνεται."

Τέλος, για το αν έχει μετανιώσει που αρνήθηκε την προσφορά των Βρετανών να αλλάξει τη χώρα που εκπροσωπεί στα τουρνουά, ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων είπε: "Δεν το έχω μετανιώσει. Αντιθέτως, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την απόφαση που είχα πάρει, επειδή μου θυμίζει πάντα τον τρόπο που μεγάλωσα και με κάνει να εκτιμώ αυτά που έχω ακόμα περισσότερο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots