ATP
Djokovic για Nadal: "Απίθανο αυτό που έκανε, τον σέβομαι απεριόριστα"

 
Djokovic για Nadal: "Απίθανο αυτό που έκανε, τον σέβομαι απεριόριστα"
© Philippe Montigny/FFT
tn team Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 - 14:22

O Novak Djokovic παραδέχτηκε πως δεν ήθελε να δει τον τελικό του Australian Open ανάμεσα στον Rafael Nadal και τον Daniil Medvedev, το έκανε όμως και εξέφρασε τον απεριόριστο σεβασμό του για τον Rafa.

"Ήμουν πολύ απογοητευμένος με το πόσο λίγο έκατσα στην Αυστραλία και με το ότι δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Δεν απόλαυσα το τουρνουά από την τηλεόραση, γνωρίζοντας πως δεν μπορούσα να παίξω σε αυτό. Δεν ήθελα να δω τον τελικό, όμως ήταν αδύνατο γιατί στο σπίτι όλοι ήθελαν να τον δουν", είπε ο Djokovic στους δημοσιογράφους χθες στο Ντουμπάι.

"Πρέπει να συγχαρώ τον Rafa, έκανε κάτι απίθανο. Αναμφίβολα αυτή ήταν μια από τις σπουδαιότερες νίκες στην καριέρα του, λόγω αυτών των συνθηκών που την πέτυχε, επιστρέφοντας από έναν τραυματισμό. Πριν 4-5 μήνες ήταν σε πατερίτσες και τώρα κέρδισε ένα Grand Slam. Έχω απεριόριστο σεβασμό για εκείνον. Δεν θέλω να υποτιμηθεί καθόλου αυτή η νίκη εξαιτίας της απουσίας μου."

Ο Djokovic σχολίασε ακόμα και την επικοινωνία που είχε με τον Medvedev μετά τον αγώνα, κάτι για το οποίο μίλησε για πρώτη φορά στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο BBC

"Ανταλλάξαμε μηνύματα μετά τον αγώνα. Ένιωσα άσχημα μ' αυτό που είπε, πως το παιδί μέσα του σταμάτησε να ονειρεύεται. Επειδή αυτός είναι ο λόγος που παίζουμε. Πολλοί παίκτες αγάπησαν αυτό το άθλημα από την πρώτη στιγμή που έπιασαν ρακέτα στα χέρια τους και πήραν τα περισσότερα απ' αυτό το παιχνίδι. Μια ήττα σαν κι αυτή είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη, το γνωρίζω γιατί και εγώ είχα αρκετές τέτοιες. Του εύχομαι τα καλύτερα, είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής, πολύ δυνατός πνευματικά και σύντομα θα είναι και στο Νο.1."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots