ATP
"Πολύ λογικό το χρονικό πλαίσιο για Nadal"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 - 15:40

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Rafael Nadal, Angel Ruiz Cotorro, μίλησε σε ραδιόφωνο της Ισπανίας για τον τραυματισμό του Ισπανού τενίστα και για το χρονικό πλαίσιο των 4-6 εβδομάδων που έθεσε ο ίδιος, για την επιστροφή του.

Ο Nadal ανακοίνωσε ξαφνικά χθες πως αναμένεται να απουσιάσει από το tour για τις επόμενες 4-6 εβδομάδες, καθώς ο τραυματισμός του στον θώρακα ήταν πιο σοβαρός απ' ότι νόμιζε και υπέστη κάταγμα κλείδας.

"Τα κατάγματα της κλείδας έχουν χρόνο επούλωσης, όλοι το γνωρίζουν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσαρμόσουμε τις δραστηριότητές μας ανάλογα με τον πόνο", είπε ο γιατρός του Nadal, Angel Ruiz Cotorro, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας.

"Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι να αφαιρέσουμε τον πόνο. Μόλις μπορέσουμε να αφαιρέσουμε τον πόνο, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε χωρίς πόνο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη συνέχεια, με βάση αυτό και με την εξέλιξη που θα έχει, θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Αλλά αυτή τη στιγμή θεωρώ πως είναι πολύ λογικό το χρονικό πλαίσιο", κατέληξε.

Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση, ο Rafa, που είχε ένα τρομερό ξεκίνημα στη φετινή χρονιά, θα χάσει τα πρώτα δυο τουρνουά της χωμάτινης σεζόν του, στο Monte-Carlo και στη Βαρκελώνη.

Όπως είπε και ο Cotorro, θα βλέπουν στην πορεία την εξέλιξη της ανάρρωσης του και θα κρίνουν ανάλογα. Ο στόχος πάντως φαίνεται να είναι το Masters της Μαδρίτης, το οποίο ξεκινάει στις αρχές του Μαΐου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots