ATP
Προπονήθηκε στο γρασίδι ο Nadal (pic)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Cedric Lecocq / FFT
tn team Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 - 21:43

O Rafael Nadal πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο γρασίδι για φέτος, επιβεβαιώνοντας και τις πρόσφατες δηλώσεις του θείου του, Toni.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων EFE, ο Rafael Nadal προπονήθηκε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο Mallorca County Club de Santa Ponca στη Μαγιόρκα.

Αυτό για την ώρα δεν σημαίνει κάτι, καθώς η τελική απόφαση του Nadal για το αν θα παίξει ή όχι στο Wimbledon, θα έρθει τις επόμενες ημέρες και εφόσον όλα πάνε καλά με το πόδι του και έχει μια κανονική προετοιμασία.

Είναι ωστόσο σίγουρα μια ενθαρρυντική εικόνα, για όσους θέλουν να δουν τον Ισπανό να επιστρέφει στο All England Club.

Θυμίζουμε πως ο θείος του, Toni Nadal, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα πως το πόδι του πηγαίνει ήδη καλύτερα και τη Δευτέρα θα ξεκινούσε τις προπονήσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε. Επιπλέον, ο ίδιος είχε εκφράσει την αισιοδοξία του πως ο Rafa θα αγωνιστεί στο Wimbledon στο τέλος του μήνα.

Ο Nadal, πρωταθλητής στο Wimbledon το 2008 και το 2010, μετά από αρκετά χρόνια "ακαρπίας" είχε κάνει πολύ καλά τουρνουά στο All England Club στις τελευταίες του παρουσίες, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά το 2018 και το 2019. Το 2020 το τουρνουά δεν έγινε λόγω της πανδημίας και το 2021 επέλεξε να κάνει ένα διάλειμμα μετά το Roland Garros.

Φέτος, είναι η πρώτη σεζόν στην καριέρα του Rafa που έχει κατακτήσει τα δυο πρώτα Grand Slams της χρονιάς και αν πάει στο Λονδίνο θα διεκδικήσει το 3ο τρόπαιο σε 3 major διοργανώσεις το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots